Így alakíthatsz ki relax-sarkot az otthonodban

Sütő Gyöngyi
Írta: ,
Így alakíthatsz ki relax-sarkot az otthonodban

Még a legkisebb lakásokban is van lehetőség egy kis pihenősarok kialakítására, ahol meghúzódhatsz, és bármit csinálhatsz, ami megnyugtat és elégedetté tesz, például olvashatsz, zenét hallgathatsz, varrhatsz, meditálhatsz, édességet majszolhatsz, ötleteket gyűjthetsz.

Rend

Teremts alkalmat arra, hogy itt általában egyedül lehess. Ha szükséges, állíts fel egy spanyolfalat. Rakj rendet, soha ne legyen felfordulás azon a helyen, amit a pihenésnek szentelsz. A külső rend hozzásegít ahhoz, hogy a lelkedben is rendet tudj tenni.

Ez a kis sarok a béke menedékhelye legyen, ahová visszahúzódhatsz, ha csendre van szükséged, hogy az elméd lecsillapodjon. A összevisszaság csak fokozza benned az idegességet a tennivalóid és a  konfliktusaid miatt. Semmi olyan dolgot ne tarts itt, ami nyomaszthatja a lelkedet.

Fények
A lámpa fénye ne legyen erős, akkor se, ha többnyire olvasáshoz használod. A lágy fények segítik a megnyugvást és a növelik a képzelőerőt.
 
Használj szabályozható, többfunkciós lámpát, amelynek fényerőssége attól függően szabályozható, hogy éppen mivel foglalod el magad.
 
Félhomályban, behunyt szemmel élvezheted az éjszaka csendjét.
 
A fal és az ismerős tárgyak ilyenkor különös megvilágítást kapnak, és ebben a sejtelmességben átértékelődik a dolgok jelentősége. 

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján