5 igénytelen, de nagyon szép szobanövény, ami mindent túlél

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
5 igénytelen, de nagyon szép szobanövény, ami mindent túlél

A nagybátyám egy csodaszép házban lakik, ami modern és minimalista. Ez a stílus hozzám is közel áll, az ő enteriőrje kezdetben viszont egyenesen sivárnak és barátságtalannak hatott, mivel egyetlen növény sem volt benne. Amikor ezt megemlítettem neki, azt mondta, hogy az ő férfias otthonába nem szeretne virágot, nem illene oda. Ekkor kezdődött a több évnyi küzdelmem, melynek során minden alkalomra egy szobanövényt kapott tőlem ajándékba.

Bizonyított tény, hogy a zöld szín megnyugtat és serkenti a kreativitást, illetve egy kis életet hoz a térbe. Nagybátyám természetesen nem bizonyult túl gondoskodónak, ezért igyekeztem minél igénytelenebb cserepesekkel meglepni, bár így is előfordult, hogy már nem tudtam megmenteni egy-egy szegény növényt. Több évnyi kísérletezés után kijelenthetem, igenis vannak mutatós, de egyben „férfi-biztos” növények, sőt, olykor az sem baj, ha nem túl napfényes a lakásod. Az alábbi öt csodaszép szobanövény egyszerre hálás, igénytelen és szép, ezért mindenkinek ajánlom őket.

A Zamia az egyik legkevesebb törődést igénylő, mégis rendkívül látványos, szép növény.

Nem kell neki sok fény, sem sok víz, és tetvesedésre sem hajlamos, tehát igazi főnyeremény!

Természetesen fényes, formás leveleivel minden stílusú miliőbe remekül illeszkedik és több méretben kapható.

Modern irodaházakban is találkozhatunk vele, egészen nagy bokrokkal is, de egy párszálas verzió is nagyon dekoratív lehet.

Zamioculcasom nekem is van otthon, az egyetlen „problémám” vele csak az, hogy meglepően gyorsan nő.

Angolul a hangzatos „vipera íjkender” névre hallgat és napjainkra végre már nemcsak lépcsőházi növényként tartják számon ezt a letisztult megjelenésű, elegáns növényt.

Bírja a szárazságot, a hideget, a sötétet, fantasztikusan szívós, mindössze a túlöntözésre kell ügyelnünk.

Egy minimál kőkaspóban minden lakás elragadó díszévé válhat, a csúnya, igénytelen műanyag cserepeket felejtsük el, azokban minden növény olcsónak hat.

Nekem tetszik a sárga-zöld csíkos változata, de nagybátyámnak, mondanom sem kell, hogy az abszolút minimál anyósnyelvet vittem.

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv