A home staging művészete, avagy 4 hasznos trükk, hogy még vonzóbbá tedd eladó lakásod

Szőke Angéla
Írta: ,
A home staging művészete, avagy 4 hasznos trükk, hogy még vonzóbbá tedd eladó lakásod

Aki el szeretné adni a házát vagy a lakását, annak a legfontosabb dolog az, hogy az ingatlan minél hamarabb elkeljen, lehetőleg a legmagasabb áron. Amerikában hosszú ideje bevett gyakorlat ilyenkor egy úgynevezett home staging cég felfogadása, főleg, ha nagyobb értékű ingatlanról van szó. Ilyenkor a lakberendezők a cég hatalmas raktárából egész szobányi bútorokat szállítanak a házakba, ami több tízezer dollárba kerül a tulajdonosnak, de a végén ennek köszönhetően jóval drágábban tudja eladni az ingatlant, így a szolgáltatás mindig bőven megtérül. Ugyan a legtöbbünk valószínűleg nem millió dolláros lakásokat árul, de érdemes pár tippet ellesni a szakemberektől a gyors és jó árú eladás érdekében.

Ezt említeni sem kellene, de aki látott már lakáshirdetést, ahol az összes fotón irdatlan rendetlenség és kosz honolt, azt tudja, miről beszélek.

Az eladó ingatlannak makulátlanul tisztának és rendezettnek kell lennie.

Ez nem kerül pénzbe, ezért nincs kifogás.

A gyerekjátékokat is szedjük össze a földről, hiszen lehet, hogy a potenciális vevő nem tervez gyereket és mivel az a célunk, hogy az illető oda tudja képzelni magát az ingatlanba, a szerteszét hagyott gyerekholmik látványa – a rendezetlen összképen kívül – hátrány lehet.

Minden legyen patyolattiszta és semmi felesleges, személyes holmink ne legyen szem előtt.

Az üres, sima felületek nagyobb térérzetet biztosítanak, ami mindig előny.

Lehet, hogy a tulajdonos imádja a rózsaszín fürdőszobát és a limezöld konyhát, de nagyon kicsi az esélye, hogy a következő lakó is ugyanígy érez majd.

Ebben az esetben a legjobb barátunk egy vödör fehér festék.

Vegyünk nagyobb kiszerelést, úgy olcsóbb is, illetve az élénk falszíneket úgysem fogja eltüntetni egyetlen réteg.

Ha nagyon sötét az eredeti falszín, használhatunk bézst, világosszürkét vagy mokkát – ezek is a semleges palettán mozognak, és tetszenek az emberek többségének.

Ilyenkor nem kell feltétlenül kikevert színű festéket vennünk, elég egy kis színezőpaszta, amit a fehér festékhez adagolunk.

Ez így költségkímélő megoldás, és az árnyalat intenzitását is szabályozhatjuk.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv