Hogyan válaszd ki a megfelelő szőnyeget a lakásodba? Mi segítünk!

Stumpf Bea
Írta: ,

Nincs egy szigorú szabálykönyv, amit felcsaphatsz, és megtalálod benne a szőnyegek elhelyezésének minden lehetőségét és titkát – különben is, általában abból születnek a legjobb megoldások, ha a saját ösztöneidre hagyatkozol. Ha mégis szükséged lenne néhány tanácsra, akkor jó helyen jársz! Most olyan tippeket és inspirációkat hoztunk el neked, amikkel könnyedén kezdhetsz a lakásod felöltöztetésébe.

Használat Kép forrása: homepolish.com

Mielőtt szőnyeget veszel, fontos átgondolnod, hogy milyen funkciót szánsz a szőnyegnek. Az előszobába kerül, ahol jobban elhasználódik, vagy a hálószobába teszed, ahol jobban vigyázol rá?

Szeretnél egy különlegesebb, minőségi darabot, amit hosszú évekig használhatsz vagy szereted a változatosságot, így inkább csak egy-két évre ruháznál be?

Ez azért sem mindegy, mert ez meghatározza a továbbiakban azt, hogy mennyit érdemes ráköltened, milyen színt kellene választanod, illetve, hogy hol érdemes beszerezned a szőnyeget.

Budget Kép forrása: apartmenttherapy.com

Egy szőnyeg ára, ha körbenézel a népszerű lakberendezési áruházak kínálatában, 5 000 Ft és 200 000 Ft között mozoghat. Persze ennél jóval drágább darabokat is lehet kapni a piacon, így nem árt, ha már azelőtt készítesz egy költségkalkulációt, mielőtt betennéd a boltba a lábad!

Azt javasoljuk, hogy első körben mérd fel, hogy mire van szükséged, majd nézz körül a neten, és ezek ismeretében készíts egy tervet. Gondold át, hogy milyen időtávra tervezel, kb. mennyit szeretnél költeni, és ezért milyen minőséget vársz el. Így biztosan nem fogsz elhamarkodott vagy rossz döntéseket hozni!