Hogyan rendezd be iskolás gyermeked szobáját?

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Hogyan rendezd be iskolás gyermeked szobáját?

Nagy lépés az iskolakezdés. A sok-sok odafigyelés és türelem mellett egy dologgal tudod igazán segíteni a kisiskolást, mégpedig azzal, ha megfelelően rendezed be a szobáját. Mire figyelj oda?

Jó minőségű íróasztal

Egy jó íróasztal nem csak dekoratív és passzol a szobába, hanem minden egyéb fontos szempontnak is megfelel. Többek között kellően nagy ahhoz, hogy gyermeked kényelmesen elférjen rajta még akkor is, ha nagyobb könyveket kell kinyitnia.

A kicsiknek nem ritkán kell másolniuk, vagy a könyvből dolgozniuk, amit aztán a füzetben és/vagy a munkafüzetben is vezetniük kell, ezért szükséges a nagy felület. Akárcsak a több fiók, ami a rendszerezés és a rend megtartása végett elengedhetetlen.

Állítható szék

Minden gyermek nagyot nő az iskolakezdéstől az iskola befejezéséig, ezért az a legszerencsésebb, ha egy olyan széket választotok neki, aminek nem csak a háttámlája, hanem a magassága is könnyen változtatható.

Praktikusság szempontjából szinte lényegtelen, hogy hagyományos, vagy görgős széket vásároltok, de mivel a kicsik imádnak mindent, amit mozgatható, ebben az ügyben nyugodtan ráhagyhatod a választás lehetőségét.

Fókuszban

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

3 óriási tévhit a hurutos köhögéssel kapcsolatban

Okos tetőablak: együtt a kényelem és a funkció