Ki mondta, hogy a hideg színek nem lehetnek barátságosak? Ekképpen használd őket a lakásban

Boros Mariann
Írta: ,
Ki mondta, hogy a hideg színek nem lehetnek barátságosak? Ekképpen használd őket a lakásban

Sokan az egyszerűségre törekszenek, ami a lakás színeit illeti, és félnek bevállalni egy-egy szokatlan, különleges színt. Kiváltképp a hideg színektől hajlamos idegenkedni az ember, pedig a megfelelő kombinációkat és kiegészítőket használva akár a kék és zöld különböző árnyalatai is igazán meghitt, barátságos hatást keltenek – cikkünkben ehhez találsz példákat és ötleteket!

Vidám türkiz Kép forrása: tumblr.com, gabytaangeles

Mit sugall számodra ez a kompozíció?

Ridegséget, komorságot biztosan nem, pedig csupa-csupa hideg színekkel álmodták meg ezt a szobarészletet.

Ám nem mindegy, hogy a hideg színek között is a leghidegebbnek tartott türkiznek milyen árnyalatát választjuk, egy szép pasztell változat fehérrel kombinálva nagyon is barátságos.

A rattan bútordarabok pedig önmagukban is melegséget hordoznak – ha nálatok is lapul egy otthon, ne ódzkodj tőle, hogy valami különleges, akár hideg színre lefested.

Variálható szürke Kép forrása: sofa.com

Valljuk be, a szürke nem tipikusan az a szín, amely beindítaná a fantáziánkat, ha különleges lakberendezési megoldásokban gondolkodunk.

Pedig remekül lehet vele játszani, ahogy ez a csupa szürke nappali is bizonyítja, hiszen nagy előnye, hogy tényleg bármilyen szín passzol hozzá.

Egy világosszürke kanapé a hozzá illő szőnyeggel szinte a végtelenségig variálható, színes, mintás kiegészítőkkel, melyeket időnként lecserélve úgy tűnhet, mintha egészen új köntöst kapna a helyiség.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!