Hogyan spórolj helyet az otthonodban? 5+1 klassz tipp, ami mindig beválik

Stumpf Bea
Írta: ,
Hogyan spórolj helyet az otthonodban? 5+1 klassz tipp, ami mindig beválik

Bármekkora is a lakásod, lefogadjuk, hogy szívesen hoznál ki belőle egy kicsit többet! Plusz pakolós helyek, egy extra szoba... jól hangzik igaz? Oké, varázsütésre biztos nem fog menni a dolog, de ezekkel a helyspóroló tippekkel sikerülhet.

Tágítsd a tereket!

Természetesen sok esetben csak optikai tágítást tudsz elérni, de hidd el, ez is sokat számít! Próbáld ki, hogy a falakat világos színűre – akár fehérre vagy valamilyen pasztellszínre fested, és a plafont sem hagyod ki. Ha teheted, a padló esetén is világosabb árnyalatot válassz! A színek mellett a fény is segít abban, hogy tágasabbnak tűnjenek a terek, így ha meg tudod oldani, próbálj meg minél több természetes fényt beengedni a lakásba napközben.

Ha pedig ez is kevés, akkor használj különböző erejű és hangulatú mesterséges fényforrásokat! A fényeken és a színeken kívül az is segít, ha nem zsúfolod tele bútorral a lakást, és kicsit szellősebben rendezed el a bútorokat, és ahol lehet nagyobb tükröket is használj, amik növelik a tereket.

Keresd a plusz tároló helyeket!

Minden lakás picinek és zsúfoltnak fog tűnni, ha tele van pakolva mindennel…, azaz MINDENNEL. Biztos te is voltál már olyan lakásban, ahol minden sarokban újságok, fotelek, növények, ruhák, könyvek, vázák stb. voltak, szinte mindenhol.

Tény, hogy ha egy lakás szellősebben van berendezve, illetve nincs tele lim-lommal, vagy fölösleges dekorációs elemekkel, akkor sokkal nagyobbnak tűnik. Ezért praktikus, ha veszel néhány olyan bútort, amit tárolásra is tudsz használni. Ilyen például egy vintage láda, amit dohányzóasztalként használhatsz, de elnyeli az összes ágyneműdet is, vagy egy üres belsejű puff a pokrócoknak.