Hogyan spórolj helyet a lakásban? 5+1 klassz tipp, ami mindig beválik

Stumpf Bea
Írta: , Frissítve:
Hogyan spórolj helyet a lakásban? 5+1 klassz tipp, ami mindig beválik

Bármekkora is a lakásod, lefogadjuk, hogy szívesen hoznál ki belőle egy kicsit többet! Plusz pakolós helyek, egy extra szoba... jól hangzik igaz? Oké, varázsütésre biztos nem fog menni a dolog, de ezekkel a helyspóroló tippekkel sikerülhet.

Alakíts ki funkcionális tereket!

Ha egyterű a lakásod, ezt a tanácsot szinte kötelező megfogadnod! Nagyon fontos, hogy minden tevékenységnek kialakíts egy külön kis teret, ahol hangulatba kerülhetsz, és megvan a személyesség érzete is egyben. Legyen szó egy amerikai konyháról, egy hálószobával egybenyitott nappaliról vagy egy közös helyiségről, ahol egy dolgozószoba is funkcionál egyben.

Azt javasoljuk, hogy ha kis teret kell beosztanod, akkor használj kreatív térelválasztókat, amivel minden helyiségnek megszabod a határait, így személyes közegeket alakíthatsz ki. Például, ha a nappalid és a konyhád egyben van, akkor válaszd el egy pulttal, egy boltívvel vagy egy üvegablakkal, egy szobát pedig egy könyvespolccal, kanapéval, térelválasztóval vagy tévés szekrénnyel oszthatsz fel.

Tágítsd a tereket!

Természetesen sok esetben csak optikai tágítást tudsz elérni, de hidd el, ez is sokat számít! Próbáld ki, hogy a falakat világos színűre – akár fehérre vagy valamilyen pasztellszínre fested, és a plafont sem hagyod ki.

Ha teheted, a padló esetén is világosabb árnyalatot válassz! A színek mellett a fény is segít abban, hogy tágasabbnak tűnjenek a terek, így ha meg tudod oldani, próbálj meg minél több természetes fényt beengedni a lakásba napközben.

Ha pedig ez is kevés, akkor használj különböző erejű és hangulatú mesterséges fényforrásokat! A fényeken és a színeken kívül az is segít, ha nem zsúfolod tele bútorral a lakást, és kicsit szellősebben rendezed el a bútorokat, és ahol lehet nagyobb tükröket is használj, amik növelik a tereket.