Hasznos eszközök, amikre neked is szükséged van a konyhában

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A konyhai teendők talán nem feltétlenül tartoznak a kedvenc elfoglaltságaid közé, de ennek az is lehet az oka, hogy nem használod az alábbi, nagyon praktikus kellékeket. Pedig ezek nem csupán a dolgodat könnyítik meg, még a kedvedet is meghozhatják!

Szilikonos sütőforma

Az elmúlt évek egyik, talán legjobb újítását ölelik fel a szilikonos sütőformák. Talán te is ódzkodsz ezektől a kellékektől, pedig ha betartod a hősmérsékleti előírásokat, akkor új távlatok nyílnak meg előtted.

Vehetsz szilikonból készült muffin, kenyér- és különleges tortaformákat is, úgyhogy bőséggel válogathatsz. A szilikonos formákkal könnyű bánni, mindent gond nélkül kifordíthatsz belőlük, a tisztítás pedig minden eddiginél egyszerűbb lesz (na és a tárolás sem éppen bonyolult).

A szilikont ráadásul messze nem csak sütésre használhatod. A muffin formákban lefagyaszthatsz szendvicskrémet, készíthetsz fűszeres, vagy éppen gyümölcsös jégkockákat, ételízesítőket, de akár a citromlevet is tartósíthatod.

Fagyasztás után a muffin formából csak ki kell fordítanod a jéggé fagyott alapanyagokat, és zacskóban a fogyasztásig tárolhatod őket.

Szilikonos nyújtólap

Még mindig a szilikonnál járunk, ám ezúttal a nyújtólapokra szeretnénk felhívni a figyelmedet.

Ezek a hasznos kis kellékek általában egy méter hosszúak, fél méter szélesek és tökéletesen megfelelnek mindenféle süteményalap, tészta nyújtásához, formázásához.

Ha idáig nálad is minden tiszta liszt volt a tészták elkészítése során, ráadásul folyton leragadtak az alapanyagok, akkor egy szilikonos nyújtólapot be kell szerezned.

Persze némi lisztet ez a felület is igényel, de ha végeztél, akkor egyszerűen felemeled az asztalról, belesöpröd a felesleget a kukába, a lapot pedig pár pillanat alatt elöblíted.

Nem kell sokat takarítanod, vagy éppen az asztalt súrolnod, ráadásul a nyújtólapokon különféle méretű, formájú sablonok segítik, hogy egyforma és teljesen azonos tésztácskákat készíthess.