Ha már nem tudsz pihenni a teraszon: szuper beltéri relaxhelyek

Írta: ,

Imádjuk az őszt, hiszen az egyik legcsodásabb évszak, de azzal is jár, hogy lehűl a levegő, így a kertben, erkélyen, teraszon való ücsörgésnek is lassan vége lesz. Ha szerettél ezeken a helyeken lazítani, akkor sem kell teljes egészében feladnod ezt az elfoglaltságot, csak be kell költöztetned a lakásba. Mutatunk néhány szuper ötletet, hogy saját kis relax-sarkot tudj kiépíteni a szobában is, ahol pihenhetsz az őszi-téli hónapokban.

A lebegő kanapé Kép forrása: in2easyhomedecor.com

1/6 A lebegő kanapé

Egy-két nagyobb raklapból és szivacsból építheted össze ezt a nagyon klassz kanapét, amelyet díszpárnákkal, színes plédekkel dobhatsz fel.

A kanapét kötelek segítségével tudod felszerelni, hogy lebegjen is, így kapsz egy olyan hintaágyat, amelyen kényelmesen ki is tudsz nyújtózni.

Ha van a lakásban egy erős, vastag tartógerenda, abba fúrt kampókra akaszthatjátok fel az ágyat, de ha nem elég erős a plafon, akkor a nem lebegő verzióban használd a földön a raklapkanapét.

Utóbbi esetben szerelj fölé egy baldachint, hogy különlegesebb legyen!

A függőágy Kép forrása: goodhousekeeping.com

2/6 A függőágy

Manapság már a legtöbb lakberendezési üzletben árulnak függőágyat, amelyet kül- és beltéren is használhatsz.

Ha azok közé tartozol, akik szeretnek délutánonként szundítani egy kicsit, akkor számodra ez lesz a legideálisabb relaxhely.

A függőágyhoz semmi másra nincs szükséged, csak egy kényelmes párnára és egy pokrócra, és mehet is a délutáni alvás, vagy akár olvasgatás.

Házi oázis Kép forrása: balconygardenweb.com

3/6 Házi oázis

Egy marokkói stílusú pihenősarkot egy nagyobb ablak alá érdemes elkészítened, hogy minél több természetes fény jöhessen be a szobába.

Egy vastagabb szivacsot kell ehhez bevonnod és néhány párnával körberaknod.

Egy nagyobb tálcát használhatsz arra, ha gyertyát, dísztárgyat, esetleg teáskannát is tárolnál itt.

Aludni, olvasni, filmet nézni, meditálni is tudsz ebben a relax-sarokban, de akár még vendégeket is fogadhatsz, és ülővacsorát is adhatsz nekik itt.

A függőfotel Kép forrása: instagram.com

4/6 A függőfotel

Egyszerű vászonanyagból akár magadnak is készíthetsz függőfotelt, amit aztán bárhova felakaszthatsz a lakásban, ahol van ehhez helyed.

Szerintünk csodás az a megoldás, hogy növényekkel rakják körbe a lebegő fotelt, így olyan, mintha a pihenősarok egy dzsungelbe került volna.

Egy-két díszpárna, egy pokróc és egy szép fényfüzér még hangulatosabbá tudja majd varázsolni a helyet!

A pihenő-teepee Kép forrása: casaydiseno.com

5/6 A pihenő-teepee

Ha gyerekkorodban bekuckózos, bunkerépítős típus voltál, akkor neked a legjobban egy teepee, azaz indiánsátor való otthonra, amely tényleg a saját kis relaxációs zugod lehet.

A teepee-be tegyél egy puha szőnyeget, hogy ne a padlón kelljen ülnöd, és néhány párnát is, hogy még kényelmesebb legyen.

Hozd a kedvenc könyveidet, egy jó teát vagy kávét, és kezdődhet a jól megérdemelt délutáni pihenés.

Akik a fürdőben lazítanak Kép forrása: airows.com

6/6 Akik a fürdőben lazítanak

Hogyha te az a típus vagy, aki nem szeret az erkélyen vagy a kanapén ejtőzni, délután szundítani vagy csak úgy lustálkodni egy fotelben, de egy forró fürdő bármikor képes arra, hogy ellazítson, akkor felesleges, hogy valamelyik szobában legyen a relax-sarkod, sokkal jobb, ha a fürdőt csinosítod ki egy kicsit.

Készíts itt egy saját, varázslatos kis erdőt, amelyben olyan növények lesznek a segítségedre, amelyek jól bírják a párát.

Hozhatsz néhányat a kedvenc képeidből, amelyeket tegyél fel bekeretezve a falra, gyújts néhány illatgyertyát vagy füstölőt, és már kezdődhet is a saját sziesztád.