Ha a négy fal közé költöztetnéd a természetet: ökobarát lakásdíszek

Szendrey Adrienn
Írta: ,

A házilag készült lakásdekorációk is lehetnek olyanok, amelyekkel nem szennyezzük a környezetünket, és nem ártunk a bolygónak. Ezt úgy érhetjük el, ha a díszekhez abból dolgozunk, amink van, és a talált holmikat használjuk fel. Mutatunk néhány egyszerű lakásdekorációt, amelyet te magad is könnyen elkészíthetsz, és amelyek inspirációt adhatnak a saját ötletekhez.

Citrom- vagy narancsgyertya Kép forrása: blog.1800flowers.com

A gyertyák télen és nyáron is fel tudják dobni a lakást, a melegebb évszakokban, amikor szívesen ülünk ki a teraszra vagy az erkélyre is, kint is remek díszek, amelyek még a rovarokat is elüldözik.

Az ökobarát illatgyertyához tulajdonképpen egy régi gyertyára lesz szükséged, amelyet bele kell állítanod egy kicsit szélesebb üvegbe vagy pohárba, majd körberaknod citrom- vagy narancsszeletekkel.

Az üveget töltsd fel ezután vízzel, és el is készült az illatgyertyád, amelyet kint és bent is használhatsz.

Akasztó gallyakból Kép forrása: craftionary.net

Ha meg kell metszeni egy fát, vagy találsz elhullott gallyakat a természetben, érdemes ezeket eltenned, mert szuper lakásdekorációk készülhetnek belőlük.

A folyosóra, a bejárati ajtó mellé például szuper akasztót csinálhatsz, ha egy fakeretbe állítod az ugyanolyan hosszúra vágott gallyakat, és beleragasztod őket.

Ha mohás gallyat találsz, még jobb, hiszen sokkal mutatósabb lesz így a hasznos lakásdekorációd.