5 gyönyörű téglafal drága alapanyagok és kivitelező nélkül

Pölz Kitti
Írta: ,

Manapság nincs könnyű dolgunk, ha lakásfelújításba vágjuk a fejszénket: az ember lánya vagy ott van meglőve, hogy nem talál megbízható és éppen elérhető szakembert, vagy az árak akadályozzák meg a nagy tervek megvalósításában. Vannak azonban olyan megoldások, amik – legalábbis szerintünk – iszonyú könnyen, sőt szórakozva abszolválhatók, és még olcsó is hozzájuk az alapanyag. Ilyen például a téglafal, ami rettentően gyönyörű és szuper hangulatot teremt akár a lakás belsejébe, akár a teraszra. De szigorúan csak egy falra, a kevesebb néha több jegyében – megmutatjuk, hogyan csináld meg magadnak, könnyedén feldobva az egész otthonodat!

Ha nem ragaszkodsz a 3D-falhoz és az igazi tégladarabok tapintásához, próbáld ki a módszert, amit garantáltan élvezni fogsz – a szivacsos téglafestést!

Ehhez nincs más dolgod, mint az, hogy végigrajzold a falat egy ceruzával (gondosan ügyelve a vízszintekre és a „téglák” méretére), majd a megfelelő színre kikevert vagy kikevertetett festékbe márts egy téglaméretű szivacsot és nyomkodd végig vele egyenletesen a falat!

Nemcsak olcsó és szórakoztató, de extra látványos is lesz a falad, ráadásul nem kell ragaszkodnod a klasszikus színekhez, nyugodtan engedd el a fantáziád – ki mondta, hogy nem lehet egy téglafal narancssárga, piros, sötétkék vagy akár szürke?

Talán ez az a módszer, ami a legtöbb szabadságot nyújtja és tényleg azt alkothatsz vele, amit csak akarsz – fesd meg a saját téglafalad!

Úgy a legegyszerűbb, ha szigetelőszalaggal végigragasztod a fehér (vagy akár sötét színű) faladon a téglamintát, lefested a választott színnel, majd egyszerűen lehúzod a szalagot, hogy tökéletesen egyenletes, „fugákkal" körbevett téglákat kapj.

De ha még szabadabban szeretnél alkotni, csak kezdj el festeni és meglátod, mi lesz a vége!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!