Így csinálj gyönyörű téglafalat drága alapanyagok és kivitelező nélkül

Pölz Kitti
Írta: ,

Manapság nincs könnyű dolgunk, ha lakásfelújításba vágjuk a fejszénket: az ember lánya vagy ott van meglőve, hogy nem talál megbízható és éppen elérhető szakembert, vagy az árak akadályozzák meg a nagy tervek megvalósításában. Vannak azonban olyan megoldások, amik – legalábbis szerintünk – iszonyú könnyen, sőt szórakozva abszolválhatók, és még olcsó is hozzájuk az alapanyag. Ilyen például a téglafal, ami rettentően gyönyörű és szuper hangulatot teremt akár a lakás belsejébe, akár a teraszra. De szigorúan csak egy falra, a kevesebb néha több jegyében – megmutatjuk, hogyan csináld meg magadnak, könnyedén feldobva az egész otthonodat!

Ha nem ragaszkodsz a 3D-falhoz és az igazi tégladarabok tapintásához, próbáld ki a módszert, amit garantáltan élvezni fogsz – a szivacsos téglafestést!

Ehhez nincs más dolgod, mint az, hogy végigrajzold a falat egy ceruzával (gondosan ügyelve a vízszintekre és a „téglák” méretére), majd a megfelelő színre kikevert vagy kikevertetett festékbe márts egy téglaméretű szivacsot és nyomkodd végig vele egyenletesen a falat!

Nemcsak olcsó és szórakoztató, de extra látványos is lesz a falad, ráadásul nem kell ragaszkodnod a klasszikus színekhez, nyugodtan engedd el a fantáziád – ki mondta, hogy nem lehet egy téglafal narancssárga, piros, sötétkék vagy akár szürke?

Ha szeretnél klasszikus, esetleg klinkertől eltérő színű falat, szerezz be azonos méretű féltéglákat vagy falra való, vékony, téglaszerű burkolóanyagot és rögzítsd a hozzá való ragasztóval vagy fixálóval!

Ez már egy kicsit haladó szint és az alapanyag is drágább, mintha csak festenéd, de megéri a fáradozást, mert a végeredmény elképesztő hangulatot varázsol majd az otthonodba, ráadásul ez a megoldás a konyhába, a fürdőbe, a hálóba és a nappaliba is illik!

Ha egyszínű falra vágysz, fesd le az egészet szürkére vagy fehérre és gyönyörködj a végeredményben.

Garantáltan feldobja a lakásod!

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató