5 gyönyörű pici konyha 10 négyzetméter alatt

Írta: ,

A konyha sokak szerint a lakás lelke, itt készülnek azok a finomságok, amik aztán az egész családot az asztal köré gyűjtik, de persze, ha egyedül élsz, akkor sem elhanyagolható, hogy reggelire hívogató-e a helyiség. Ötleteink segíthetnek, hogy akkor is bájos konyhát alakíts ki, ha erre csak néhány négyzetmétered van.

1/5 Svéd dizájn

Ha aprócska helyen kell berendezned a konyhádat, érdemes a skandináv stílussal kacérkodnod, mert ez egyszerre praktikus és divatos is, így tökéletes választás lehet.

A beépített elemek és a minőségi anyagok garantálják, hogy a konyhában mindennek jut hely, és évek múlva is ugyanilyen mutatós marad.


Inspirálódj! 6 tipp 10 ezer forint alatt, ha unod a konyhádat


Ha ezt a dizájnt választod, járólap helyett használj vizes helyiségekben is használható fa padlóburkolatot - egy szép hidegburkolathoz képest nem feltétlenül drágább, viszont az egész helyiséget melegebbé teszi.

 

2/5 Vidám színek

Ha inkább a bolondos, bohókás stílus áll közelebb hozzád, egy csepp modenrséggel fűszerezve ez is jól mutathat a talpalatnyi konyhában.

Ez a kis konyha akár egy panellakás aprócska terében is kialakítható.

Ha nem is akarsz a konyhában enni, akkor is érdemes legalább egy kis padot betenni, ahová leülhetsz meginni egy kávét, vagy, ha vendéged van, akkor ő leülhet, amíg te elkészíted neki a teáját.

Ha a belmagasság megengedi, mindenképpen használd ki a teret, és tegyél be néhány nagy méretű szekrényt, ahol a ritkábban használt dolgokat is tárolhatod.

3/5 Fényes felületek

Amikor egy apró konyha berendezéséről van szó, valószínűleg keveseknek jutna eszébe a szürke szín, pedig ez a csempe a bizonyíték rá, hogy ha fényes, tükröződő felületet választasz, akkor nagyon modern, elegáns hangulatot telt, és még a teret sem nyomja össze.

A csempe miatt a konyhában jól mutat a krómacél tűzhely és szagelszívó, ami kicsit ipari hangulatot kelt, de az aqua színű hűtőszekrény, és az inkább romantikus stílusú, fehér konyhabútor ezt finom eleganciává szelídíti.

Nekünk külön tetszik, hogy a nyitott polcokra kerültek a különféle olajos üvegek és fűszerek, egy kis színt csempészve a helyiségbe.

4/5 Fejezd ki önmagad!

Tény, hogy ennek a konyhának a tulajdonosa annyiból szerencsés helyzetben volt, hogy valóban mindenhonnan fény érkezik a pindurka helyiségbe, de be kell látni, hogy tényleg nem volt nagy szabadsága a terjeszkedésre.

Mégsem félt kifejezni a saját stílusát, és a fehér alap mellé számos színes kiegészítő bekerült, amik azért persze csak első ránézésre tűnnek véletlenszerűnek: valójában nagyon is gondos tervezés eredménye, hogy lentről fölfelé haladva a térben egyre kevesebb zöld kiegészítő tűnik fel.

A zöld mellett pedig az árnyalathoz jól illő rózsaszín és citromságra színek jelennek még meg, hogy kicsit tarkábbnak tűnjön az összkép.

5/5 Praktikus bútorok

Ha fehér csempét, fehér konyhabútort és fa munkalapot, valamint asztalkát választasz, azzal olyan nagyon már nem lőhetsz mellé a legkisebb konyhákban is.

Ilyenkor is érdemes azonban egy kis színt becsempészni, hogy az összhatás ne legyen túlságosan steril. Itt az étkezőasztalka melletti falra került színes tapéta, ami egyúttal kicsit el is választja ezt a teret a konyha többi részétől, jelezve az eltérő funkciót.

Az asztalra szerelhető, lehajtható asztal egyébként mindent parányi konyhába jó megoldás lehet, mert így van elég helyed főzni, amíg főzöl, és leülni, amikor már enni szeretnél.