5 gyönyörű növény, ami nem igényel sok fényt

Zabolai Margit
Írta: ,
5 gyönyörű növény, ami nem igényel sok fényt

Kép forrása: 2mmedia/depositphotos.com

Nem minden szoba úszik a természetes fényben, de minden szobának jót tesz, ha van benne némi természetes zöld. Az alábbi növényeket sötétebb helyiségekben is nyugodtan tarthatod, mert jól fogják érezni magukat az árnyékos helyeken, te pedig jobban fogod érezni magadat tőlük.

Ha notórius locsoló vagy, és legtöbbször azzal irtod ki a szobanövényeidet, hogy túlöntözöd őket, akkor a vízipálma a neked való szobanövény, mert egyszerűen nem lehet neki túl sok vizet adni.

Ez az egyszerűségében szép, zöld leveles növény azt sem bánja, ha folyton tocsog a vízben, és a fél árnyékos helyeken is jól érzi magát.

A szerencsebambuszhoz hasonlóan akár el sem kell ültetni, elég, ha tápoldatos vízbe állítod.

Télen tartsd 10 fok feletti hőmérsékleten és egész évben gondoskodj a körülötte lévő levegő megfelelő páratartalmáról.

Sokféle változata létezik, de nem árt tudni, hogy van olyan, ami akár több méteresre is megnőhet – ha csak korlátozott hely áll a rendelkezésedre, akkor vásárlás előtt érdeklődj az adott típus várható méreteiről az eladónál.

Rendkívül erős levegőtisztító, és kimondottan jól érzi magát a félárnyékos helyeken, főleg, ha elég teret biztosítasz neki, hogy kúszhasson.

Érdemes magasra tenni, ahol nincs semmi az útjába, például egy szekrény tetejére, így fel tudja dobni a szoba sötétebb sarkait is.

Mivel számtalan változata létezik, biztosan találsz olyat te is, ami színben, méretben, levélformában megfelel az elképzeléseidnek.