Gyönyörű, 10 négyzetméter alatti konyhák

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
Gyönyörű, 10 négyzetméter alatti konyhák

A konyha sokak szerint a lakás lelke, itt készülnek azok a finomságok, amik aztán az egész családot az asztal köré gyűjtik, de persze, ha egyedül élsz, akkor sem elhanyagolható, hogy reggelire hívogató-e a helyiség. Ötleteink segíthetnek, hogy akkor is bájos konyhát alakíts ki, ha erre csak néhány négyzetmétered van.

Tény, hogy ennek a konyhának a tulajdonosa annyiból szerencsés helyzetben volt, hogy valóban mindenhonnan fény érkezik a pindurka helyiségbe, de be kell látni, hogy tényleg nem volt nagy szabadsága a terjeszkedésre.

Mégsem félt kifejezni a saját stílusát, és a fehér alap mellé számos színes kiegészítő bekerült, amik azért persze csak első ránézésre tűnnek véletlenszerűnek: valójában nagyon is gondos tervezés eredménye, hogy lentről fölfelé haladva a térben egyre kevesebb zöld kiegészítő tűnik fel.

A zöld mellett pedig az árnyalathoz jól illő rózsaszín és citromságra színek jelennek még meg, hogy kicsit tarkábbnak tűnjön az összkép.

Amikor egy apró konyha berendezéséről van szó, valószínűleg keveseknek jutna eszébe a szürke szín, pedig ez a csempe a bizonyíték rá, hogy ha fényes, tükröződő felületet választasz, akkor nagyon modern, elegáns hangulatot telt, és még a teret sem nyomja össze.

A csempe miatt a konyhában jól mutat a krómacél tűzhely és szagelszívó, ami kicsit ipari hangulatot kelt, de az aqua színű hűtőszekrény, és az inkább romantikus stílusú, fehér konyhabútor ezt finom eleganciává szelídíti.

Nekünk külön tetszik, hogy a nyitott polcokra kerültek a különféle olajos üvegek és fűszerek, egy kis színt csempészve a helyiségbe.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba