Gyönyörű konyhák 10 négyzetméter alatt

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
Gyönyörű konyhák 10 négyzetméter alatt

A konyha sokak szerint a lakás lelke, itt készülnek azok a finomságok, amik aztán az egész családot az asztal köré gyűjtik, de persze, ha egyedül élsz, akkor sem elhanyagolható, hogy reggelire hívogató-e a helyiség. Ötleteink segíthetnek, hogy akkor is bájos konyhát alakíts ki, ha erre csak néhány négyzetmétered van.

Amikor egy apró konyha berendezéséről van szó, valószínűleg keveseknek jutna eszébe a szürke szín, pedig ez a csempe a bizonyíték rá, hogy ha fényes, tükröződő felületet választasz, akkor nagyon modern, elegáns hangulatot telt, és még a teret sem nyomja össze.

A csempe miatt a konyhában jól mutat a krómacél tűzhely és szagelszívó, ami kicsit ipari hangulatot kelt, de az aqua színű hűtőszekrény, és az inkább romantikus stílusú, fehér konyhabútor ezt finom eleganciává szelídíti.

Nekünk külön tetszik, hogy a nyitott polcokra kerültek a különféle olajos üvegek és fűszerek, egy kis színt csempészve a helyiségbe.

Ha inkább a bolondos, bohókás stílus áll közelebb hozzád, egy csepp modenrséggel fűszerezve ez is jól mutathat a talpalatnyi konyhában.

Ez a kis konyha akár egy panellakás aprócska terében is kialakítható.

Ha nem is akarsz a konyhában enni, akkor is érdemes legalább egy kis padot betenni, ahová leülhetsz meginni egy kávét, vagy, ha vendéged van, akkor ő leülhet, amíg te elkészíted neki a teáját.

Ha a belmagasság megengedi, mindenképpen használd ki a teret, és tegyél be néhány nagy méretű szekrényt, ahol a ritkábban használt dolgokat is tárolhatod.

Fókuszban

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

3 óriási tévhit a hurutos köhögéssel kapcsolatban

Okos tetőablak: együtt a kényelem és a funkció