Gyönyörű gallery wall inspirációk – Te mit tennél ki a faladra?

Stumpf Bea
Írta: ,

Mindig csodáltad azokat a nappalikat, ahol a falat színes, kisebb-nagyobb, összevissza elhelyezett képek borítják? Egy gallery wall – azaz több kép egy csokorba rendezve – nagyon egyedivé és exkluzívvá tudja varázsolni az otthonod – lássuk, mire kell odafigyelned, ha te is szeretnél egy ilyet a lakásodba!

Az alapok Kép forrása: etsy.com

Ha előre megtervezed, hova milyen képkereteket és képeket teszel, akkor nem nyúlhatsz mellé.

Azt javasoljuk, hogy készíts egy tervet először papíron – rajzold fel, hogyan tennéd csoportba a képeket, milyen formát szeretnél kialakítani, és milyen lesz az összhatás.

Ha papírból kivágod a megfelelő formákat, majd felteszed őket a falra, látni fogod, milyen lesz a végeredmény, és még könnyen módosíthatsz rajta!

Arányok

Fontos, hogy figyelj a megfelelő arányokra: a fal méretéhez képest találd meg azt a méretet és darabszámot, amivel nem zsúfolod tele a falad, és pont tökéletes hatást érsz el.

Ha biztosra akarsz menni, válogass különböző méretű, színű és stílusú képkereteket, és nagyjából 5 és 10 közötti képpel kalkulálj!

Lehet az elrendezés szimmetrikus, de az is izgalmas, ha kicsit szabadjára engeded a fantáziád és felrúgod a szabályokat!

Képek forrása: 1234