Gyönyörű DIY gyertyatartók, amiket könnyedén elkészíthetsz

Bodnár Alexa
Írta: ,

Közeledik november eleje, azaz a halottak napja és a Mindenszentek ünnepe, amikor a temetőkben vagy akár otthon gyertyát, mécsest gyújtunk elhunyt szeretteinkért. Ha idén úgy döntenél, hogy ehhez készítesz egy saját mécsestartót, cikkünkből meríthetsz hozzá egy kis inspirációt. Összeállításunkban 6 csodaszép DIY megoldást mutatunk neked!

Ehhez a gyönyörű, horgolt mécsestartóhóz nem lesz másra szükséged, mint egy kisebb méretű felfújt lufira, egy kör alakú horgolt terítőre és némi tapétaragasztóra.

Akárcsak a papírmasé elkészítésénél, ennél a mécsestartónál is egy alap sablonra – ami ebben az esetben a lufi – kell ráépítened a terítőt úgy, hogy a ragasztót ennek a felületére viszed fel kívülre, nem pedig a lufira.

Ha megszáradt a mécsestartód, a léggömböt ki kell szúrnod, és máris kapsz egy tálkát, amibe belehelyezheted a teamécsest.

Tollas megoldás Kép forrása: hayseedhomemakin.com

Igazán egyedi, mégis nagyon elegáns mécsestartód lehet, ha tollakkal dekorálsz egy kisebb méretű poharat, befőttesüveget.

Ehhez az üveget kell körberagasztanod akár egyszínű, akár színes tollakkal, amiket bármelyik hobbiboltban megtalálsz.

Ha fehér tollakat veszel, festékspray segítségével akár magad is befestheted őket.

A mécsestartód akkor kapja meg végleges külsejét, ha az alsó részére ragasztasz egy szalagsávot is: arra ügyelj, hogy ha csillogóra festett tollat használtál, akkor ez legyen matt, de ha csak színezettet, akkor egy ezüst vagy arany színű szalaggal lesz a legszebb.