Gyerekszobából felnőtt lakrész, avagy mit kell átalakítanotok?

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Minden gyermek számára elérkezik az az idő, amikor a jól megszokott kuckó kicsinek bizonyul, de legalábbis feltétlenül átalakításra szorul. Főleg akkor igaz ez, ha két testvér lakik egy szobában, vagy ha a csemete az óvoda után iskolába készül.

Válaszd ketté!

Az egyik legpraktikusabb megoldás a fiatalok számára a szoba berendezése során, ha két lakrészt különítesz el az adott helyiségben.

Az egyik résznek mindenképpen a tanulásról, ehhez a fontos tevékenységhez tartozó folyamatról kell szólnia, míg a másik területnek ildomos a pihenéshez kapcsolódnia.

Kialakíthatsz egy harmadik egységet is a játékok számára, de előfordulhat, hogy ez már nem köti le a csemetét, vagy könnyen hozzácsapható a pihenős részhez, így ismét csak érvényét veszti.

A két egységbe természetesen alapvető, hogy más berendezési tárgyak valóak, de az biztos, hogy nem csupán így választhatod el őket egymástól.

Lehetnek más-más színűek a falak, használhatsz térelválasztót, de az mindenképpen praktikus, ha tanuló rész háttal van az ágynak, így az nem csábít lustálkodásra.

A tanulós és a pihenős rész

A tanulós részlegbe jöhet a jól megpakolható íróasztal egy minőségi, háttámlás forgószékkel és persze a számítógéppel, laptoppal, ami a legtöbb esetben eleve a tanuláshoz tartozik.

Minél több fiók van az asztalon, annál jobb, hiszen így minden könyvnek, füzetnek meglesz a helye, nem kell a szekrényben is helyet szorítani a holmiknak.

A pihenős részhez kortól függetlenül tartozik az ágy, amihez ildomos biztosítani lámpát, lehetőleg éjjeliszekrénnyel együtt, hiszen előfordulhat, hogy az éjszakába nyúló tanulást a gyermek nem az asztalnál akarja lebonyolítani.

Manapság egyébként már nagyon praktikus berendezési tárgyakat kapni, nemegyszer az ágy és a szekrény egybeépített változatát is beszerezhetitek, így látványos, különleges szobára tehettek szert.