Garzonlakásod van? Így rendezd be, hogy mindennek legyen hely!

Zabolai Margit
Írta: ,

Tágas nappali, kényelmes étkező, nyugodt, meghitt hálószoba - mindannyian erről álmodunk, de a valóságban sokszor mindezt néhány négyzetméteren kell megvalósítani. Szerencsére egy kis leleménnyel a legapróbb garzonlakásokból is sok mindent kihozhatsz - akkor is, ha csak egy szoba áll rendelkezésedre.

Sokszor halljuk, hogy ha kicsi a tér, használj fehér színt a falakon, hogy ne nyomd még inkább össze a szobát.

Ez a szabály általában igaz is, de ha elég nagy a belmagasság, nyugodtan választhatsz színes tapétát, ami izgalmas karaktert, amolyan kuckó-hangulatot ad a szobának.


Ne félj a tarkától – színezd ki az otthonodat!


Ha a falak színe néhány kiegészítőn is megjelenik - itt például a vízkék dohányzóasztalon köszön vissza - akkor máris egységesebbnek, rendezettebbnek tűnik a kis lakás.

Arra ügyelj, hogy a falakat érdemes világosabbnak hagyni, mert így elkerülhető a doboz-hatás, és nem nyomja össze a súlyos fenti szín a teret.

 

Ha mindössze egyetlen szoba áll rendelkezésedre, és itt kell kialakítanod a hálórészt és a nappalit is, akkor érdemes elválasztani valamivel a teret, hogy ha a vendégek az ágyad közvetlen közelében ülnek is, akkor se lássanak feltétlenül rá az otthonod legintimebb részére.

Okos megoldás, ha egy olyan válaszfalat használsz, ami egyben tároló felület is, hiszen egy aprócska lakás esetében minden négyzetcentimétert ki kell használni.

Ez a polcos megoldás ad egy kis intimitást a mögötte megbújó ágynak, ugyanakkor az apróságoknak is helyet biztosít, és nem érződik környezetidegennek a kanapé mellett álldogálva sem.