A galériafal aranyszabályai – ezeket vedd figyelembe, és szuper dekorációd lesz!

Bodnár Alexa
Írta: ,

A lakás egyik legszuperebb díszítőeleme a kép — ami lehet bármilyen stílusú, technikájú, a lényeg, hogy passzoljon az egyéniségedhez. És minek is állnál meg egy darab képnél, ha csodaszép galériafalat is készíthetsz belőlük? Hoztunk neked néhány tippet arra, mit érdemes figyelembe venned, ha így díszítenéd a falakat!

Az első és legfontosabb szabály, hogy a képek és a képkeretek ne térjenek el túlságosan a szoba stílusától, így még jobban ráerősíthetnek majd az összképre.

Először is válogass össze olyan képeket, amiket mindenképpen kitennél a falra, majd ehhez társíts néhány olyat, amik hűen tükrözik a szoba stílusát.

Ezután válassz olyan keretet, aminek az anyaga a bútoroknál is megjelenik – legyen ez fa, fém, vagy akár fényes plasztik.

Ha ezzel is megvagy, már csak el kell rendezned a műveket, és szegelheted is őket a falra!

Ha sok képet szeretnél összeválogatni egy adott helyiségbe, akkor jó, ha van néhány visszaköszönő elem.

Ilyen lehet, ha több szöveges kép is van a falon, vagy ha fotók közül többet választasz, és grafikus elemeket is vinnél a válogatásba, akkor abból se csak egyet függesz ki a falra.

Ha van néhány különleges fotód helyekről, tárgyakról, akkor ezekhez passzoló grafikát is választhatsz — például egy tulipános fotó mellett jól mutathat egy növény képét ábrázoló vonalrajz, vagy egy londoni utcaképes fénykép mellé egy piros buszos illusztráció.