Galaxy dekor – Érezd magad otthon a csillagok között!

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A csodásan kirajzolódó Tejutat, a fényszennyezés-mentes látképet semmi sem pótolhatja, ez tény. De vajon mit tehetsz akkor, ha a város közepén élsz egy kis lakásban, természetesen tetőablak nélkül? Ezekkel a lakberendezési trükkökkel szerencsére otthon is a felhők felett érezheted magadat!

Méretes poszter az ágyadnál Kép forrása: thatgentmark.com

Az első és egyben legegyszerűbb megoldás, ha beszerzel egy méretes posztert az ágyad mellé – esetleg ha van egy ügyes festő a környezetedben, őt is felkérheted erre a munkára.

A másik lehetőség, ha az egyszerűségnél maradnál nem más, mint a tapétázás.

Segítségével díszcsíkokat, de akár teljes falat is beboríthatsz – bár a speciális alapanyagok sosem olcsók.

Igaz, hogy nem túl elterjedt megoldás, de még a plafont is be lehet fedni tapétával, fotótapétával, így aztán a szebbnél szebb csillagképekben háton fekve is gyönyörködhetsz - ennek felhelyezéséhez azonban mindenképpen kérd szakértő segítségét.

Jöhet az UV-festék Kép forrása: designrulz.com

Az UV-festék manapság már senki számára sem ismeretlen, ám sokan nem gondolnak arra, hogy ezzel a hasznos kis eszközzel akár a galaxist is megjeleníthetik a szobájukban. Pedig ez a lehetőség szintén adott!

Ha érzel magadban némi kreativitást, akkor állj neki te a projektnek, de rábízhatod művészlelkű festőkre is a feladatot.

Amennyiben nem találomra szeretnél festeni, használj kivetítőt, így élethű méretben, formában skiccelheted fel a csillagképeket.

Ezután már mehet is a festés – hagyományos festékekkel, falmatricákkal még egyedibb lesz a látvány!

Az UV-festékek egyébként a tévhitekkel ellentétben nem őrülten drágák, főleg nem akkor, ha pöttyözöl a segítségükkel, nem pedig a teljes falat próbálod beborítani. A végeredmény pedig egyenesen bámulatos!