Fürdőszobák csempe nélkül – Ilyen jól néznek ki a különböző burkolatokkal

Zabolai Margit
Írta: ,

A legújabb lakberendezési trendek már nem egy hideg, funkcióközpontú helyiségként tekintenek a fürdőszobára, hanem valóban szobaszerűen rendezik be. Éppen ezért előtérbe kerültek azok a megoldások, amelyek alternatívát jelentenek a hideg hatású, vagy néha unalmassá váló csempékre.

Tapéta Kép forrása: cupofjo.com

Meglepően hangozhat, de a fürdőszobába is kerülhet tapéta. Természetesen a vízhatlan vinyl tapétát való ide, és ügyelni kell a megfelelő felhelyezésre is.

Nagyon fontos, hogy ne legyen buborék a tapéta alatt, mert ahol levegő marad, oda a víz is be tud jutni, és a tapéta később mállani, penészedni kezd.

A tapéta felhelyezését tehát itt jobb szakemberre bízni, aki a megfelelő anyagokat és a megfelelő technikát alkalmazza. Kicsit macerás, viszont olcsóbb, mint a csempe, és tényleg csak a fantáziád szab határt a mesébe illő mintáknak.

Geometrikus minták Kép forrása: lonny.com

Nem csak a színes, tarka falburkolatok tudják feldobni a fürdőszobát – a geometrikus trendek ide is betörtek, és ebben az esetben is egy tapéta lehet a legegyszerűbb és leglátványosabb megoldás.

Egy egészen pici fürdőbe is különleges hangulatot hoz az ilyen egyedi mintájú tapéta, anélkül, hogy túl hivalkodó benyomást keltene.