Fürdőszobák csempe nélkül – Ilyen jól néznek ki a különböző burkolatokkal

Írta: ,

A legújabb lakberendezési trendek már nem egy hideg, funkcióközpontú helyiségként tekintenek a fürdőszobára, hanem valóban szobaszerűen rendezik be. Éppen ezért előtérbe kerültek azok a megoldások, amelyek alternatívát jelentenek a hideg hatású, vagy néha unalmassá váló csempékre.

Tapéta Kép forrása: cupofjo.com

1/5 Tapéta

Meglepően hangozhat, de a fürdőszobába is kerülhet tapéta. Természetesen a vízhatlan vinyl tapétát való ide, és ügyelni kell a megfelelő felhelyezésre is.

Nagyon fontos, hogy ne legyen buborék a tapéta alatt, mert ahol levegő marad, oda a víz is be tud jutni, és a tapéta később mállani, penészedni kezd.

A tapéta felhelyezését tehát itt jobb szakemberre bízni, aki a megfelelő anyagokat és a megfelelő technikát alkalmazza. Kicsit macerás, viszont olcsóbb, mint a csempe, és tényleg csak a fantáziád szab határt a mesébe illő mintáknak.

Geometrikus minták Kép forrása: lonny.com

2/5 Geometrikus minták

Nem csak a színes, tarka falburkolatok tudják feldobni a fürdőszobát – a geometrikus trendek ide is betörtek, és ebben az esetben is egy tapéta lehet a legegyszerűbb és leglátványosabb megoldás.

Egy egészen pici fürdőbe is különleges hangulatot hoz az ilyen egyedi mintájú tapéta, anélkül, hogy túl hivalkodó benyomást keltene.

Márvány burkolat Kép forrása: instagram.com

3/5 Márvány burkolat

Oké, ez nem egy olcsóbb alternatíva a csempe helyett, viszont ha a költségvetésbe belefér, és exkluzív, luxus hangulatú fürdőt tervezel, akkor érdemes fontolóra venni a márvány, vagy akár műmárvány borítást, ami ellenálló és szép, egységes felületet képez.

Mivel nem törik úgy meg, mint a fugázott csempe, tágasabbnak, levegősebbnek mutatja a teret, és a most egyébként is népszerű fémes, rózsakvarcos kiegészítők szinte tangót járnak vele, annyira összeillenek.

Egy minimál, de egy indusztriális stílusú fürdőbe is tökéletes választás lehet az előkelő márvány.

Vízálló falfesték Kép forrása: theultralinx.com

4/5 Vízálló falfesték

Léteznek olyan falfestékek, amelyeket kifejezetten a nedves helyiségek kipingálására találtak ki: ezek jól bírják a párát, nem penészesednek, és tisztíthatóak is.

Akár az alacsonyabban rakott csempe fölé is kerülhet a falfestékből, ami sokkal melegebbé teheti a fürdőszobát, ráadásul jóval egyszerűbb megváltoztatni is, mint a csempét, hiszen egy pici helyiség kifestése sokkal kevesebb macerát jelent.

A választott színtől függően a festett fal akár egy minimál fürdő meghatározó eleme is jelet, de könnyű pasztell színekkel egy igazán csajos, cukorkás kis helyiséget is kialakíthatsz.

Fa burkolat Kép forrása: homebunch.com

5/5 Fa burkolat

A fa burkolatok elsősorban a vintage vagy rusztikus, vidéki stílusú otthonok fürdőszobáiban mutatnak jól. A kulcs itt is a megfelelő, vizet át nem eresztő rögzítésen, és persze a fa kezelésén van, ezért érdemes szakember segítségét kérni, ha sokáig szép burkolatot szeretnél.

Itt kell megjegyeznünk, hogy bár a természetessel semmi sem vetekedhet, ha eleve beleszerettél a fa burkolatú fürdőszobákba, érdemes mégis szétnézni a csempék között, ugyanis ma már olyan burkolatokat is gyártanak, amik külsőre teljesen, de még érintésre is az igazi fára emlékeztetnek.

Egy skandináv stílusú fürdőszobába azonban természetesen a valódi fa burkolat lehet az igazi.