5 apró trükk a fürdőszobába, amivel elkerülheted a felújítást

Zabolai Margit
Írta: ,

A hely, ahol feltöltekezel a nap végén, és ahol erőt gyűjtesz reggel az induláshoz. De mi van, ha a fürdőszobád egy ideje már csak elkeseredett sóhajt vált ki belőled, mikor belépsz az ajtón? Ötleteink segíthetnek, hogy újra megszeresd ezt a helyiséget.

Ha a csempéd alapvetően jó állapotban van, csak a színe vagy mintája nem tetszik, akkor átmenetileg elfedheted a hibát egy jó minőségű csempematricával, amit a falra és a járólapra is ragaszthatsz.

Nem csak a gyerekes, halacskás minták léteznek ma már, kaphatóak olyan, a teljes felületet beburkoló matricák is, amelyekkel a csempék mintáját vagy látszólagos elrendezését is megváltoztathatod, így akár halszálkában lerakott vagy mozaik csempéd is lehet, ha éppen az a szíved vágya, de kaphatóak a cementlapok klasszikus mintájára emlékeztető csempematricák is.

A csempefesték régi trükknek számít, de azt azért fontos tudni, hogy az erősebb igénybevételnek kitett felületeken ez nem bizonyul igazán tartós megoldásnak, arra viszont tökéletes, hogy egy vagy két évre elhalaszd a felújítást, ha műszakilag egyébként rendben van a fürdő.

A teljes csempe befestése helyett használhatsz sablonokat is, amikkel a most divatos cementlapokra emlékeztető mintát festesz az egyszínű járólapra vagy csempére.

Ennek még az az előnye is megvan, hogy ha a festék valahol elkezd lekopni, az még mindig bőven beleillik a rusztikus hatásba.