5 apró trükk a fürdőszobába, amivel elkerülheted a felújítást

Írta: ,

A hely, ahol feltöltekezel a nap végén, és ahol erőt gyűjtesz reggel az induláshoz. De mi van, ha a fürdőszobád egy ideje már csak elkeseredett sóhajt vált ki belőled, mikor belépsz az ajtón? Ötleteink segíthetnek, hogy újra megszeresd ezt a helyiséget.

1/5 Csempematrica

Ha a csempéd alapvetően jó állapotban van, csak a színe vagy mintája nem tetszik, akkor átmenetileg elfedheted a hibát egy jó minőségű csempematricával, amit a falra és a járólapra is ragaszthatsz.

Nem csak a gyerekes, halacskás minták léteznek ma már, kaphatóak olyan, a teljes felületet beburkoló matricák is, amelyekkel a csempék mintáját vagy látszólagos elrendezését is megváltoztathatod, így akár halszálkában lerakott vagy mozaik csempéd is lehet, ha éppen az a szíved vágya, de kaphatóak a cementlapok klasszikus mintájára emlékeztető csempematricák is.

2/5 Csempefesték

A csempefesték régi trükknek számít, de azt azért fontos tudni, hogy az erősebb igénybevételnek kitett felületeken ez nem bizonyul igazán tartós megoldásnak, arra viszont tökéletes, hogy egy vagy két évre elhalaszd a felújítást, ha műszakilag egyébként rendben van a fürdő.

A teljes csempe befestése helyett használhatsz sablonokat is, amikkel a most divatos cementlapokra emlékeztető mintát festesz az egyszínű járólapra vagy csempére.

Ennek még az az előnye is megvan, hogy ha a festék valahol elkezd lekopni, az még mindig bőven beleillik a rusztikus hatásba.

3/5 Dekorációs tárgyak

Ne becsüld le a dekoráció szerepét!

Bár főleg egy viszonylag kis alapterületű fürdőben fontos, hogy mindennek meglegyen a maga helye, és a helyiség ne váljon túl zsúfolttá, egy egyedi polc, néhány különleges üvegcse az egész fürdő hangulatát megváltoztathatja.

A gyertyák hangulatos világításként is szolgálhatnak, a tégelyekben tárolhatod a fürdősót is.

Ha a dekoráción érződik a személyiséged és egyedi hangulatot kap a helyiség, az még egy felújítás előtt álló fürdőszobában is jelentős változással bír.

4/5 Új csapok

Ha a teljes fürdő felújítása nem is fér bele, de valamennyit azért tudsz áldozni a megújításra, akkor érdemes lehet megfontolni a csapok lecserélését.

Egy szép, dizájnos darab nem csak fókuszpontja lehet a fürdőnek, de egy későbbi felújítás során is megtarthatod, így érdemes olyan darabokat választani, amik köré akár az egész fürdő berendezését, stílusát is el tudod képzelni.

5/5 Márvány mosdó

Egy új mosdópult, különösen, ha minőségi anyagból képzeled, elég borsos beruházás lehet.

Az öntapadó, vízálló vinyl fóliák között azonban ma már akadnak egészen minőségi darabok is, amelyek a megszólalásig hasonlítanak az igazi kőre. Egyedül a megfelelő illesztésekre kell ügyelned ahhoz, hogy az eredmény tökéletes látványt nyújtson, a jó hír pedig az, hogy ha meg is sérül a felület, nagyon alacsony költségvetésből is bármikor lecserélheted a burkolatot, hiszen már pár száz forintért is szép öntapadós matricákat lehet kapni.

Ha a mosdókagyló többi részét nem tudod lecserélni, akkor igyekezz stílusban passzoló tapétát választani: egy klasszikus csaphoz jobban illik a márványmintás burkolat, egy arany színű, vagy éppen matt fekete csaptelephez akár a fémes burkolatokkal is megpróbálkozhatsz.