Fürdőszoba felújítás lépésről lépésre – Így úszhatod meg a legolcsóbban

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Ahhoz, hogy a fürdőszobád felújítása ne jelentsen komoly érvágást számodra – vagy legalábbis ne kelljen néhány éven belül mindent elölről kezdened –, néhány fontos szempontot figyelembe kell venned, mielőtt belevágsz. Mutatjuk a leghasznosabb praktikákat!

Ha spórolni szeretnél, esetleg előre meghatározott összegből gazdálkodsz, akkor elkerülhetetlen, hogy mindent alaposan megtervezz.

A látványt illetően nagy segítségedre lehetnek a különféle tervezői oldalak (amilyen például ez is), amik közül nem egyet ingyen, akár magyarul is használhatsz.

Ha az elképzelés és az elrendezés nagyjából megvan, akkor már kezdheted is a költségvetést, és kiszámolhatod, hogy egy-egy bútorra, a burkolatra vagy a szakemberekre mennyit tudsz szánni. Fontos, hogy inkább többel kalkulálj, mint kevesebbel, mert az építkezések és felújítások során nem az a jellemző, hogy az egészet olcsóbban megúszod a tervezettnél.

A nagyobb mértékben felújítandó részeken nem érdemes túl sokat spórolnod – ezt megteheted majd a kiegészítőknél és apróságoknál, amiket egyébként is ráérsz szép lassan beszerezni.

Kezdd az alapoknál Kép forrása: apartmenttherapy.com

A fürdőszobák esetében az alapot természetesen a különféle járólapok és a csempék jelentik, elsődlegesen ezek kiválasztására kell időt szánnod.

Amint azt már említettük, nem érdemes a legolcsóbb és legsilányabb minőségű darabokat választanod, ugyanis a fürdőszobában nagyon könnyen elhasználódnak a burkolatok.

Persze, ha olcsón megúsznád a felújítást, akkor nem is a luxus kategóriában kell keresgélned. Mi akkor a megoldás?

Érdemes a közép- vagy felső árkategóriás burkolatok között kutakodnod, de mindenképpen kísérd figyelemmel az akciókat.

Rengeteg a kifutó termék, illetve egy-egy áruházban megesik, hogy csak néhány négyzetméter marad az adott csempéből, járólapból, amit így bőven áron alul szerezhetsz be.