4 módszer, amivel megrövidítheted a fürdő felújításának kiadásait - nem mennek a látvány rovására

Szabó Erzsébet
Írta: ,
4 módszer, amivel megrövidítheted a fürdő felújításának kiadásait - nem mennek a látvány rovására

A fürdőszoba felújítása szinte az egyik első dolog, amire sor kerül az otthonok frissítése során. A konyha mellett ez az a helyiség, amit meglehetősen sűrűn használunk, így a benne található anyagok, szaniterek is gyorsan veszítenek esztétikumukból, funkciójuk pedig sérülhet. Ha te is a felújítás előtt állsz, bizonyára szeretnéd a lehető legolcsóbban megúszni a munkálatokat – de vajon hogyan rövidíthetsz a kiadásokon anélkül, hogy az a látvány rovására menne? Nálunk négy alapszabály volt, amit betartottunk, és könnyedén megfogtuk a kiadásokat. Mutatom őket!

Első szabály: az alaprajz pontos megtervezése

Ha felújításról beszélünk, akkor már használjátok az adott fürdőszobát, ami abból a szempontból óriási előny, hogy tisztában vagytok a hibákkal. Érdemes ilyenkor a frissítés mellett orvosolni a problémás részeket: testre szabni a túl szűk, vagy az éppen kihasználatlan átjárót, odébb fúrni a kevésbé praktikus csapot, vagy éppen bővíteni a mosdókagylók számát.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Mivel a fürdőszoba a legtöbb esetben nem éppen a legnagyobb helyiség a házban, nem igazán lehet hibázni, minden centi számít. Emiatt nagyon lényeges a pontos mérés és tervezés, amibe bizony bele kell kalkulálni azt is, hogy az új burkolatok is szűkíteni fogják a teret. Ha kevésbé vagy rutinos felújító, akkor feltétlenül ülj le a burkolóval, aki pontosan meg tudja neked mondani a várható méreteket – nem csak a felületeket tekintve.

Ehhez a ponthoz kapcsolódik a vezetékek felújítása is, amire szükségszerűen kell áldozni, de ha nem muszáj, a komplett újratervezést inkább hagyd ki. Ez minden esetben komoly pluszkiadás, ráadásul garantáltan véséssel és extra hulladékkel jár, aminek a lerakásáról ugyancsak gondoskodnod kell.

Második szabály: nem kell mindenhova csempe

A csempe felrakása alaposan megdobja a költségeket, de szerencsére manapság már nem kell ragaszkodnunk a hidegburkolathoz a fürdőszobában sem. Egészen bámulatos, hogy milyen újdonságokat dobtak piacra az elmúlt években – ennek megfelelően nemhogy melegburkolat kerülhet a fürdőbe, még tapéta is juthat a zuhanykabinba.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 

Természetesen ezek megvásárlása és felrakása is pénzbe kerül, de a csempe kétségtelenül az egyik legdrágább módja a felújításnak. Nem csupán magát a csempét kell megvenned, annak megfelelő felrakásához komoly és pontos alapra van szükség, amire rájön még a fuga és persze a szakmunkás bére. Érdemes tehát beleásnod magadat az új lehetőségekbe, és még ha nem is veted el teljesen a megszokott alapanyagot – elvégre részleteiben is lehet csempézni egy fürdőszobát –, egy költségvetést feltétlenül célszerű készítened az új termékek felhasználásával kapcsolatosan.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!