Fiúk és lányok egy szobában – Így osztozhatnak a gyerkőcök a közös helyiségen

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Nem minden lakásban van arra lehetőség, hogy a család bővülése után egy új szobát lakhassanak be a gyerkőcök. Persze ez gyakran okozhat álmatlan éjszakákat és kellemetlen pillanatokat, amik csak fokozódnak korkülönbség esetén, illetve akkor, ha nem azonos neműek a csemeték. Lássuk, hogyan osztozhatnak a szobákon!

Kis korkülönbség esetén Kép forrása: lovelylife.se

Amennyiben nem számottevő a korkülönbség, úgy lényegében az egyetlen szoba tökéletesen megfelelő a srácok, vagy a lányok számára, egészen kamaszkorig.

Ha már könnyedén átalusszák az  éjszakát és a napirendjük is állandó, akkor nincs semmi akadálya a közös pihenésnek. Sőt ilyenkor még a nemek közti különbség sem mérvadó, kiskamaszkorig a legkevésbé sem számít, hogy az a bizonyos lakótárs fiú, vagy lány.

Ez a ti dolgotokat is megkönnyíti, hiszen így egy helyiségen belül tudjátok megoldani a gyerekszoba kérdését. Hogy hogyan?

Ha a csemeték jól kijönnek egymással, nyugodtan osszátok meg a szobát különféle színekkel, lakberendezési tárgyakkal, de ha hajlamosak rivalizálni, jobban jártok a szimmetriával.

Amennyiben ugyanolyan az ágyuk, szekrényük és a fali dekorációjuk, akkor kevesebb dolog lesz, amin összekaphatnak. 

Térelválasztó függönyök Kép forrása: babble.com

Ha a gyermekek már igénylik a saját teret, akkor ideje nekik külön lakrészt biztosítani, ám ez nem mindig oldható meg külön szobában.

Ebben az esetben az a legjobb, ha a térelválasztókhoz nyúlsz, ami lehet paraván, függöny, vagy részben/egészben átvezetett gipszkarton.

Már az is rengeteget segít, ha nem az egész szobán átívelve használod a térelválasztót, hanem arra adsz lehetőséget, hogy a gyermekek a saját kis ágyukban elvonuljanak.

A képen látható megoldás tökéletes, de ha a gyerekek ágyai nem beépítettek, akkor elég nehéz dolgod lesz. Vagy mégsem?

Keress inspirációkat a baldachinokra, hiszen akár minimális idő és energia befektetéssel is könnyen megoldhatod a felmerülő problémát.

Ha pedig mégis sikerül elválasztanod a szobát, akkor hagyd, hogy a gyerkőcök valóban testre szabhassák!