Fiókrendszerező ötletek, amiknek már a látványa is elégedetté tesz

Írta: ,

Veled is gyakran előfordul, hogy reggelente az egész fiókot feltúrod egy pár zokniért? Úgy érzed, hiába van elég hely, ha semmit nem találsz, vagy sok a fiókod, de mégsem érzed rendszerezettnek a holmijaidat? Lehet, hogy ezek az ötletek segítenek, hogy végre a szekrényajtók mögött is rend legyen.

1/7 Átlátható fehérneműk

Egy jobb minőségű melltartó nem éppen két forint, ezért érthető, ha szeretnél rá vigyázni, és úgy tárolni, hogy minél tovább megőrizze a minőségét.

Ha úgy teszed a fiókba, hogy középen megcsavarod, a két kosarat pedig egymásba hajtod, akkor lehet, hogy azzal helyet spórolsz, de szinte biztos, hogy a fehérnemű gyorsan kibolyhosodik, elhasználódik.

Ha rendezett sorokban csúsztatod egybe a fiókba fektetett melltartókat, nem csak helyet spórolsz, de át is látod, mi hol van, és még az anyag minőségére is vigyázol így.

2/7 Téli holmik

Nálatok is egy fiókban kavarog az összes sapka meg sál, és indulás előtt idegesen turkálsz benne, ha kellene egy, aztán végül azzal indulsz el, amelyik éppen a kezedbe akad, és nem azzal, amelyikkel szerettél volna?

Ezek az élükre hajtogatott sálak szinte kívánják, hogy végigsimítsd őket, ráadásul éppen elég hely marad mellettük a sapkáknak is, amiket, ha nem egymásra, hanem egymás mellé teszel, mindig könnyen megtalálsz.

3/7 Övek és kendők

Néhány egyszerű, bármelyik lakberendezési áruházban beszerezhető fiókrendszerezőre van csak szükséged ahhoz, hogy az öveket és sálakat szépen egymás mellé rendezhesd.

Ha így teszed el őket, nem törnek, nem gyűrődnek, nem is gabalyodnak egymásba, és a fiókot kihúzva még az outfited összeállításához is nagyobb inspirációt találsz.

4/7 Kiegészítők és apróságok

Én egy kis, fürdőszobai polcon tartom a körömlakkjaimat, de bevallom őszintén, portörléskor, amikor minden sort lepakolok, előfordul, hogy rácsodálkozom néhány üvegre: ja, hogy nekem ilyen is van?

Ezzel az elrendezéssel minden azonnal átláthatóvá válik, az ékszerek pedig végre méltó helyre kerülhetnek.

5/7 Mindenes fiók

Pontosan tudod, hogy miről beszélünk: mindenki íróasztalán van egy mindenes fiók, amibe csak úgy beledobálja azokat az apróságokat, amiket nem szeretne az asztalon tartani.

Ha nem szeretnél itt percekig turkálni meg zörögni, hogy találj egy darab gemkapcsot, akkor ideje venni egy rendszerezőt!

6/7 Rend a konyhában

Öröm elkészíteni a reggeli kávét vagy teát egy ilyen fiókból, ráadásul akkor is mindent megtalálsz, amire szükséged van, ha a reggeli italod előtt még te is egy kicsit éberkómában szoktad érezni magadat.

7/7 Főzésre készen

Nem mindenki olyan szerencsés, hogy külön kamrája van az élelmiszereknek, de attól még nem kell mindent a konyhapulton tartanod.

Persze az sem megoldás, hogy a fiókba ömleszted a dolgokat, de némi előre tervezéssel olyan tárolórekeszeket alakíthatsz ki a konyhaszekrényedben, ahol minden alapanyag kézre áll a főzéshez.