Filléres dekorációk, amikkel egyedi hangulatot csempészhetsz a fürdődbe

Írta: ,

A fürdőszoba egy olyan hely, ahol a napot kezded és zárod, ezért, ha csak néhány percet töltesz is itt, nem mindegy, hogy közben hogyan érzed magadat. Ötleteinkkel egy kicsit kellemesebb hellyé teheted a vizes helyiséget.

Mutatós tárolás Kép forrása: diyncrafts.com

1/5 Mutatós tárolás

Ha pici a fürdőd, akkor persze nem árt, ha a dekorációnak valami funkciója is van, nem csak a helyet foglalja.

Ezek a szép, fonott kosarak, megfelelően elrendezve és a falra fúrva kedves, kicsit rusztikus hatást adnak a fürdőszobának, és közben tökéletes tárolói lehetnek a szépen, hengerré hajtogatott törülközőknek.

Egy tökéletes példa arra, hogy a legegyszerűbb tárgyakból is lehet dekoráció, ha nem a megszokott módon használod őket, és kicsit tovább gondolod a dolgot.

Egyedi mosógép Kép forrása: abeautifulmess.com

2/5 Egyedi mosógép

A fürdőszobában vannak olyan dolgok, amelyeknek egyszerűen ott a helye, még akkor is, ha nem mutatnak a legjobban.

Némi szigetelőszalaggal, és egy kis kreativitással azonban akár a mosógépet is stílusos és egyedi darabbá varázsolhatod, ami egy minimál stílusú fürdőszobában ugyanúgy megállja a helyét, mint egy bohókásabb, játékosabb hangulatú helyiségben.

Külön jó hír, hogy egy kis méricskéléssel és egy vízszintmérővel ezt a dekorációt azok is el tudják készíteni, akik egyébként nem a kézügyességükről híresek.

Ha pedig meguntad a dolgot, a szalagot bármikor egyszerűen lehúzhatod!

Tedd közszemlére! Kép forrása: everydayhomeblog.com

3/5 Tedd közszemlére!

Egy fürdőszobában sok olyasmi van, aminek a tárolása gondot okozhat - elvégre nem kerülhet minden a csap alatti szekrénybe, és ha már választani kell, inkább a vegyszerek ne legyenek szem előtt.

A régi szappanokat, a tisztálkodási kellékeket és a fürdősót azonban akár egy pulton is hagyhatod, ha megfelelően mutatod be őket.

Ezekben a vintage üvegekben, amiket talán a nagyi padlásán is megtalálsz, de használt cikk boltokban is beszerezhetsz, olyan lesz, mintha apróságaid egy kiállítás részét képeznék.

A legmenőbb zuhanyfüggöny Kép forrása: buzzfeed.com

4/5 A legmenőbb zuhanyfüggöny

A zuhanyfüggöny a fürdőszoba egy igen jelentős részét uralja, ezért korántsem mindegy, hogy néz ki.

Az unalmas halacskás minta helyett vegyél egy jobb minőségű, mosható zuhanyfüggönyt, és készítsd el belőle a saját, művészi hátteredet a reggeli, zuhany alatt adott koncertjeidhez.

A színátmenetes hatást könnyen elérheted, ha a függönyt ruhafestékbe lógatod körülbelül a feléig, majd a hatóidő harmadánál, illetve kétharmadánál a felső és a középső harmadot kihúzod a festékből.

Az a rész, ami tovább ázik, sötétebb lesz, így már kész is az ombre zuhanyfüggöny.

A feliratot festékspray-vel és sablonokkal a legegyszerűbb elkészíteni.

Tengerparti hangulat Kép forrása: etsy.com, WoodburyCreek

5/5 Tengerparti hangulat

Csak néhány, felújításból kimaradt lécdarab, fölösleges festék és egy darab papír kell ehhez a jópofa, kicsit vintage hangulatú alkotáshoz, ami a saját kézzel készített kis művészeti projekted lehet a fürdőszobában.

A léceket a legegyszerűbben úgy tudod összefogni, ha két, egymással párhuzamosan, de a festett lécekre merőleges kisebb lécre szögeled fel őket, sorban, egymás alá.

Ez után rögzítsd az előre kivágott sablonokat tetszőleges helyre, fesd le a léceket, ha pedig teljesen megszáradtak, távolítsd el a sablonokat róluk.