Festői lakberendezés: vibráló lakások Frida Kahlo stílusban

Bodnár Alexa
Írta: ,

Legújabb cikksorozatunkban olyan otthonokat mutatunk nektek, amelyeknek a színvilágát, berendezését híres festőművészek inspirálták. A szürke és hideg téli időben nem is kezdhetnénk a lakberendezési tippeket mással, mint a forró és színes Mexikóval és Frida Kahloval!

A leghíresebb festőnő Kép forrása: loomshowroom.com

Frida Kahlo amellett, hogy az egyik legismertebb női festőművész a világon, a 20. század híres közéleti szereplője is volt, aki mexikói gyökerekkel rendelkezett, de élete jó részét töltötte az Egyesült Államokban, szintén festő férjével, Diego Riveraval. Frida legismertebb művei közé önarcképei tartoznak, és nevet szerzett magának azzal is a korszakban, hogy ő volt az első festőnő, aki le merte festeni a leplezetlen női testet is.

Festészetére jellemzőek az erős kontúrok és színek, rengeteget inspirálódott az azték mitológiából. Frida Kahlo otthona is világhíres, ugyanis az úgynevezett Kék Házban nőtt fel, amely éppoly színes és gyönyörű, mint a művei.

A Kék Ház Kép forrása: es.paperblog.com

Frida Kahlo híres gyerekkori otthona a Kék Ház Mexikóváros mellett található, nevéhez hűen azúrkék színben tündököl, csodálatos piros kontúrokkal az ajtóknál és az ablakoknál.

A ház ma Frida Kahlo múzeumként funkcionál, rengeteg zöld pozsgás növénnyel a kertjében.

Az épület nem csak Frida és férje számára volt menedék egykor, hanem a kor számos művésze számára is: sokuknak nyújtott ugyanis menedéket, hiszen mint a kommunista párt tagjai, üldözték is őket.

A Kék Ház igazi mexikói otthon, ezért nem csak a festőnő munkáiból, de lakhelyéből is megéri ihletet meríteni az otthonunk dekorálása során.