Festői lakberendezés – Lakásdekor Modigliani stílusában

Bodnár Alexa
Írta: ,

Legújabb cikksorozatunkban olyan ötleteket mutatunk a lakásdekoráció, lakberendezés terén, amelyek egy híres festő színvilágát, stílusát idézik. Frida Kahlo után most Modigliani által inspirált lakásdekorációkat ajánlunk neked, amelyek biztosan elnyerik a tetszésed, ha a sötétebb színeket kedveled a lakásban.

Amadeo Modigliani Kép forrása: modernartconsulting.ru

Az olasz származású Modigliani az 1900-as évek elején alkotott, szülőországát elhagyva, Párizsba költözött alkotni. Csatlakozott a párizsi iskolához, és olyan művészekkel alkotott együtt, mint Picasso, Chagall vagy Kisling. Modigliani első sorban portréfestészettel foglalkozott, rengeteg képéhez ültek modellt szeretői.

Később a szobrászat is elkezdte foglalkoztatni, és főként női fejeket ábrázoló szobrokat készített. Párizsból egy időre Nizzába költözött, de nem tetszett neki a mediterrán hangulat, így utolsó éveire visszaköltözött a művészetek fővárosába.

Modigliani színei Kép forrása: answers.com

Modigliani színhasználatára jellemzőek a sötét tónusok: skarlátvörösek, vörösesbarnák, mélykékek, sötétzöldek, szürkék, mélynarancsok.

A festő határozott kontúrokkal készítette képeit, és a kész művei nagyon letisztultak, és egyfajta komorság is sugárzik festményeiből.

Ha a lakásdekorációban Modiglianitól szeretnél inspirálódni, hasonló színekkel kell dolgoznod, és ügyelned kell arra, hogy ne legyenek a szobák túlzsúfoltak, túldíszítettek.