Festői lakberendezés – Így csempészd be a lakásba Picasso stílusát

Bodnár Alexa
Írta: ,

Frida Kahlo és Modigliani után olyan ötleteket szeretnénk mutatni neked, amellyel Pablo Picasso szín- és stílusvilágát viheted be a lakásodba. A spanyol művész a 20. századi avantgárd irányzat egyik legjelentősebb festője volt, és a mai napig az egyik legismertebb képzőművész. Színes festményein kívül rengeteg fekete-fehér vonalgrafikája is ránk maradt, így olyan lakberendezési tippeket ajánlunk nektek az ő stílusában, amelyek egyszerre minimalisták, mégis színesek és eklektikusak.

Pablo Picasso

Picasso spanyol származású festő, ám élete nagyrészét Franciaországban töltötte, Párizsban és a francia Riviérán, Antibes-ban. Tanulmányait Barcelonaban és Madridban folytatta az 1800-as évek végén, és először 1900-ban utazott Párizsba.

A festményei mellett rajzok és szobrok is maradtak fenn a művésztől, akinek alkotásaira jelentős hatással voltak szeretői és gyermekei is.

Picasso művein mindig néhány szín dominál, kezdeti művei a kék korszak alkotásai, majd ezt váltotta fel nála a rózsaszín korszak. Szeretett erős kontúrokat alkalmazni, és ugyan alkotásai közel voltak a teljes absztrakcióhoz, ám mégis főként kubista alkotóként tartják számon.

Rengeteg ihletet szerzett a görög mitológiából és művészetből, mely számos alkotásában visszaköszön.

Játék a formákkal

Ha igazán látványosan szeretnéd megjeleníteni a lakásodban a Picasso stílust, akkor kezdheted akár azzal is, hogy a falakat a festő képeinek mintájára fested meg.

A geometriai formák kulcsszerepet játszanak Picasso festményein, ezért érdemes ezeket becsempészned a szobába is.

Egy-két modern formájú ülőbútor, néhány domináns szín és forma, és máris kész az avantgárd hatású nappalid!