Festett állatfigurás tárolók befőttes üvegekből

Seufert-Szántó Orsolya
Írta: ,

A befőttes üveg az a tipikus nem kell, de van. Mert veszünk paradicsomszószt, olívabogyót vagy csemege uborkát, és máris ott az üveg. Gyűjtjük-gyűjtjük őket, mert ugye a barack befőttnek meg a szilvalekvárnak úgy is kelleni fog. De van az a pont, amikor már túl sok van belőle és a felét jó lenne kidobni. Ilyenkor jó elgondolkodni azon, hogy mi mindenre lehetne az üres befőttes üvegeket felhasználni. Mi lenne, ha más kerülne bele? Például készíthetünk belőlük tárolót a gyerekeknek!

A gyerekeknek végeláthatatlan számú fontos holmijuk van. MINDENT begyűjtenek és bizony ezek a kincsek helyet is kérnek a gyerekszobában. Viszont megvenni a tizedik tárolót a gyorsan amortizálódó zsírkrétának nem éri meg, így egyszerűbb, ha készítünk egyet. A befőttes üveg erre kiváló alapanyag. Hogy teljesen gyerekszoba kompatibilis legyen a leendő zsírkréta, kavics, kütyü-mütyü, gyöngy, akármi tároló, egy plusz hozzávaló kell még ehhez a projekthez: állatfigurák, amitől minden gyerek sajátjának fogja érezni őket.

Hozzávalók:

  • befőttes üvegek, fedéllel együtt
  • kicsi műanyag állatfigurák (nézz körben a gyerekszobában, az ágy alatt mindig terem egy zebra vagy oroszlán, nálunk legalább is ez a tendencia)
  • ragasztópisztoly
  • Pentart Acrylic Primer alapozófesték
  • Pentart Akrilfesték, matt fényű rózsaszín, almazöld és világoskék színben
  • szivacsecset
  • színtelen lakk spray

A befőttes üvegek fedelét és az állatfigurákat alapozd le az Acrylic Primerrel. Szivacsecsetet használj, így szép egyenletesen el tudod oszlatni a festéket a felületen. Az alapozó igen gyorsan szárad, így épp csak arra lesz idő, hogy kiválaszd, melyik műanyag állat melyik üveg tetejére kerüljön. Ha úgy ítéled meg, hogy nem fedte be teljesen az első réteg alapozó a felületeket, akkor ismételd meg a műveleted még egyszer a jó tapadás érdekében.