Önts egy kis festéket a befőttesüvegekbe, és figyeld, mi történik!

Zabolai Margit
Írta: ,
Önts egy kis festéket a befőttesüvegekbe, és figyeld, mi történik!

A befőttesüveg nem csak a lekvár tárolására alkalmas – egy kis festék segítségével igazán csodálatos dekorációt alkothatsz belőle! Hoztunk néhány inspirációt, és garantáljuk, ha egyszer ráéreztél az ízére, nincs az az erő, ami visszafoghatná a kreativitásod!

Galaxis az üvegben Kép forrása: topinspired.com

Ahhoz, hogy saját galaxisod legyen, töltsd fel vízzel az üveget körülbelül a harmadáig, adj hozzá kék színű festéket, majd tegyél bele egy darab nedvszívó textilt és jól rázd fel az egészet.

Ezután töltsd tele vízzel, és apránként önts hozzá piros festéket, amíg lilás színt nem kapsz. Tegyél újra nedvszívó textilt az üvegbe, hogy feligya a víz nagy részét, majd ismét rázd meg. 

A fölösleges folyadékot öntsd ki, és hagyd megszáradni az alkotásodat. A galaxist végül fehér csillagokkal is bepöttyözheted.

Fémes festék Kép forrása: handsonaswegrow.com

Érdemes különleges festékekkel is kísérletezned, mert ez az áttetsző, metálos fényű változat például különösen jól mutat az üvegen.

Ha sötétebb felületet szeretnél, önts festéket az üveg aljára, és hagyd fejre állítva lecsorogni, ha pedig világosabbat, hígítsd vízzel a festéket – ha egészen világos felületet szeretnél, akár a körömlakkodat is használhatod feloldva, ehhez viszont víz helyett valamilyen oldószert érdemes a festékhez adnod.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!