Feng shui a fürdőszobában – Fordítsd a javadra az elemek hatását!

Írta: ,

A fürdőszoba nagyon fontos helyiség feng shui szempontból, így egyáltalán nem mindegy, hogyan rendezed be és milyen színeket, dekorációt használsz itt. A következő néhány tippből kiderül, mire kell odafigyelned, hogy az elemek jótékony hatásait a javadra fordítsd!

Elhelyezkedés Kép forrása: blogg.skonahem.com

1/6 Elhelyezkedés

Feng shui szempontból minden helyiség elhelyezkedésének fontos szerepe van a lakáson belül.

Persze sok esetben nem választhatod meg, hogy hol legyen a fürdőszobád, de a legjobb, ha észak-keleti irányba néz, hiszen ezt az irányt a föld elem uralja, ami szuperül tud együttműködni a víz elemmel.

Tipp: Ha teheted, a fürdőszobád ne legyen közvetlenül a bejárati ajtó vagy a hálószoba mellett.

Elemek Kép forrása: countryliving.com

2/6 Elemek

A fürdőszobát a víz elem uralja, ami feltölti és megtisztítja a lelked és a tested, valamint az egészséget és a pénzt szimbolizálja az életedben.

Mivel a víz folyamatos mozgásban van, ezért ha nem figyelsz oda, akkor mindez gyorsan el is úszhat.

Tipp: Egyensúlyozd a víz elemet föld és fa elemekkel, azaz dekorálj zölddel, használj fa dekorációs elemeket, de mindenekelőtt ne zsúfold tele a helyiséget!

WC és ajtók Kép forrása: hgtv.com

3/6 WC és ajtók

A feng shuiban a WC-nek erősen negatív energiája van, amin már azzal is sokat javíthatsz, hogy lecsukva tartod, amikor épp nem használod.

Ha a fürdőszobádban van a WC, akkor próbáld meg valamivel elszeparálni (vékony függöny, paraván, növények vagy egy ideiglenes fal), hogy megtörd a negatív energiák áramlását.

Tipp: Ugyanilyen okból jó, ha a fürdőszoba ajtód nincs mindig tárva-nyitva, persze csak akkor csukd be, ha már jól kiszellőzött és megszáradt minden.

Tükrök Kép forrása: decorfacil.com

4/6 Tükrök

A tükrök nem csak praktikus szempontok miatt jönnek jól a fürdőszobádban, hanem feng shui szempontból is hasznosak, hiszen felgyorsítják és keringetik az energiákat.

Persze nem mindegy, milyen energiát erősít fel, ezért figyelj oda, hogy az, amit visszatükröz, mindenképp pozitív energiát sugározzon.

Ilyen lehet egy növény (pl. szerencsebambusz), hangulatos gyertyák vagy köves dekorációs elemek, meleg fények vagy vidám színek.

Tipp: Mivel a kör alakú tárgyak erősítik a jólétet, az éles, hegyes tárgyak pedig rontják, ezért ha formákról van szó, inkább az elsőt válaszd.

Színek Kép forrása: deavita.com

5/6 Színek

Ha már a színekről esett szó, akkor természetesen feng shui szempontból az sem mindegy, hogy milyen színeket használsz a fürdőszobádban. Mivel a víz elem a leghangsúlyosabb, így föld és fa elemekkel, azaz az ehhez tartozó színekkel kell kiegyenlítened a hatásokat.

Ideális, ha világos – krémszínű, barnás, homokszínű – vagy zöldes árnyalatokat használsz akár dekorációban, akár a falak színében.

Tipp: Növényekkel – például bambusszal, páfránnyal vagy vitorlavirággal – szuper pozitív energiákat vonzhatsz a fürdőszobádba!

Fény és levegő Kép forrása: homebunch.com

6/6 Fény és levegő

A fürdőszobád mindenképp nyugodt, tiszta és szép kell, hogy legyen.

Azaz a legjobb, ha egy spa környezetet alakítasz ki a saját kis fürdődben, amit leginkább hangulatos fényekkel – hangulatvilágítással, gyertyákkal, tükrökkel – és finom illatokkal – illóolajokkal, szappanokkal és illatos gyertyákkal, valamint friss levegővel érhetsz el.