5+1 tipp 10 ezer forint alatt, ha fel akarod újítani a konyhádat

Zabolai Margit
Írta: ,
5+1 tipp 10 ezer forint alatt, ha fel akarod újítani a konyhádat

A konyha az alkotás, a kreativitás és a meghitt, közös étkezések, nagy beszélgetések helyszíne kellene, hogy legyen, de ha kicsit unalmas, kicsit elavult vagy csak nem elég inspiráló, akkor könnyen nyűgnek érezheted az itt töltött időt. Sajnos a konyha teljes felújításánál talán csak a fürdőszoba renoválása a drágább, ezért most mutatunk néhány filléres trükköt, amivel még a kicsi konyhát is feldobhatod, ráadásul alig érzi meg a pénztárcád a változást.

Hangulatvilágítás

A világítás különösen fontos a konyhában, ott, ahol szeletelsz, aprítasz, tálalsz, de a jól elhelyezett fények a sötét sarkokat megvilágítva az egész konyhát nagyobbnak mutathatják, ráadásul remek hangulatot lehet teremteni velük. Nem kell áthúzatnod a villanyvezetékeket, néhány gyertya is megteszi.

Nézz be a kamra mélyére, egész biztosan találsz néhány régi, de mutatós italos vagy befőttes üveget. Az italos üvegen nyakába álló gyertyát állíthatsz, a befőttes üvegekbe pedig jöhetnek a mécsesek.

Ha előtte még le is fested őket, akkor már önmagukban is kicsit bohémabbá, hangulatosabbá teszik a konyhát.

Csempefesték

A csempe lecserélése talán még a konyhabútor felújításnál is nagyobb macera, éppen ezért, ha a lapok állapotával nincs baj, csak a színük vagy a mintájuk elavult, talán egyszerűbb – és persze sokkal olcsóbb – ha veszel egy doboz csempefestéket és egyszerűen átváltoztatod őket.

A csempefestés persze nem olyan haladós, mint amikor egy hengerrel végig mész a falon, cserébe viszont csak a fantáziád szab határt a színek kiválasztásának és elrendezésének: vidám sárga, merész piros, letisztult fehér vagy modern fémszínek?

Csak döntsd el, melyik tetszik, és már indulhat is a festés! Munka előtt ne felejtsd el valamilyen alkohol tartalmú tisztítószerrel lemosni a csempéket, hogy egész biztosan zsírtalan legyen a felület, és a festék jól megtapadjon.

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató