Felfrissítenéd a hálószobád? Íme a legfontosabb szabályok

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Felfrissítenéd a hálószobád? Íme a legfontosabb szabályok

Szeretnéd kicsit felfrissíteni a hálószobád, de nem tudod, hogyan állj neki? Már néhány apró változtatás is egészen különleges hangulatot varázsolhat a helyiségnek, de ha az alapoktól kezdenéd, összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat, amiket mindenképpen figyelembe kell venned a tervezésnél!

Válassz egyszerű alapszíneket Kép forrása: decoholic.org

A hálószobában nem árt, ha nyugtató, finom és egyszerű színeket használsz, hiszen ezek segítik a pihenést, ráadásul kiváló alapot biztosítanak a további dekoráláshoz. A fehér különféle árnyalataival egész biztosan nem foghatsz mellé!

A legtöbb szállodában is hófehér az ágynemű, hiszen a fehér a tisztaság színe – ezt a remek praktikát otthon is könnyedén leutánozhatod.

Az sem árt, ha nem variálod túl a falszíneket, hiszen sokkal egyszerűbb változatossá, szezonálisan aktuálissá tenni a hálódat, ha nem kell vibráló és élénk árnyalatokhoz alkalmazkodnod.

Na de hogyan? Kép forrása: bloglovin.com

Például úgy, hogy mindig az évszakhoz megfelelő díszpárnákat, takarókat, függönyöket választasz. Ez nem csak azt jelenti, hogy télen a vastagabb anyagok mellett voksolsz, hanem, hogy színekben és mintákban is alkalmazkodsz a szezonhoz.

Míg a hideg hónapokban tökéletesen mutat egy rénszarvasos, piros ágytakaró, addig tavasszal ez nyilván furcsán hatna. Nem úgy egy vékonyabb, virágmintás pléd, néhány üde díszpárnával!

Ha az említett egyszerű, fehér alapot választod a hálódban, akkor bizony pillanatok alatt átvariálhatod és felfrissítheted az egész helyiséget.