5 pénztárcakímélő tipp, hogy felélénkítsd az otthonod stílusát

Szőke Angéla
Írta: ,
5 pénztárcakímélő tipp, hogy felélénkítsd az otthonod stílusát

Itt a tavasz, ami számomra nemcsak a fárasztó, de szükséges nagytakarításról szól, hanem a megújulásról is. Ezalatt azt értem, hogy ilyenkor kicsit fel szoktam frissíteni a lakásom stílusát, ám nem kell költséges dolgokra gondolni – egy kis kreativitással és pár új, olcsón beszerezhető dekorációval is nagy változást tudunk elérni.

1. Festés másképpen

Unalomig ismételt frázis, hogy egy új színnel mennyire megváltoztathatjuk egy helyiség hangulatát, és ez így is van, azonban egy szoba kifestése egyrészt sok pakolással és rendetlenséggel jár, másrészt a színes festék nem olcsó mulatság.

Az én tippem az, hogy elég, ha egy szobának csak egyetlen falát festjük le, azzal is megváltozik a összkép és nem kell napokat töltenünk bútortologatással és pakolással.

Illetve a borsos árú színes festék helyett pedig elég, ha fehéret veszünk – az a legolcsóbb – és beszerzünk hozzá egy színezőpasztát. Így anyagilag is jól járunk és a szín intenzitását is tudjuk szabályozni, sőt, akár többféle árnyalatúra is pingálhatjuk a falfelületet.

2. Függönyök

Szintén egy olyan ötlet, amivel könnyen és gyorsan új életet lehelhetünk egy megunt enteriőrbe. A függöny – ha súlyos, minőségi darabba fektetünk – nagyon drága tud lenni, de egy kis frissítéshez elég a vitrázsfüggönyöket megújítanunk.

Vegyünk egy egyszerű fehér, fényáteresztő függönyt – amelyhez olcsón hozzá lehet jutni egy nagyobb lakberendezési áruházban –, majd fogjunk egy kis textilfestéket és fessük be a kívánt színre! Csíkos, netán ombre? Ezután már csak a képzeletünk szab határt a lehetőségeknek.

3. Növények

Én lelkes növényfelvásárló és sajnos híres növénygyilkos vagyok. Tavasszal szétnézve a lakásban bizony többnyire a szomorkás, klinikai halál küszöbén álló virágaimat látom. Bármilyen odaadóan próbálom gondozni őket, sajnos a téli fűtésszezon nem tesz jót nekik.

Egy kornyadozó növény viszont nem szívderítő látvány, így ilyenkor vagy elviszem a gyengélkedőket a nagymamámnak, vagy kiültetem őket a kertbe. Ha ez megvan, boldogan indulok neki újabb delikvenseket vásárolni és nem állom meg, hogy ne vegyek minden évben új kaspókat is. Az egészséges, szép, friss növények új életet lehelnek az otthonodba.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!