Felejtsd el a munkát! Lakberendezők tanácsai, hogy a hétvégére otthonodat „újnak érezd”

Szőke Angéla
Írta: ,
Felejtsd el a munkát! Lakberendezők tanácsai, hogy a hétvégére otthonodat „újnak érezd”

Kép forrása: pexels

A karantén előtt a legtöbb ember hétköznaponként a munkahelye és az otthona között ingázott, hétvégén pedig kimozdult valahova, vagy elment szórakozni. Most, a járvány idején minden tevékenységünket kénytelenek vagyunk otthonról végezni hetek óta. Ha egy kis garzonban lakunk - vagy egy nagyobb lakásban, de többedmagunkkal - elég nehéz, hogy a kis környezetünk egyben a munka a pihenés és a szórakozás helyszíne is. Azonban ha vége a home office fogságában eltöltött munkahétnek, szükségünk van egy kis „környezetváltozásra”, még akkor is, ha nem mehetünk sehova. A lakberendezők szerint csak egy kis kreativitásra van szükség ahhoz, hogy hétvégére az otthonod újjá varázsold az alábbi öt tippel.

Ha az íróasztalon tornyosuló papírhalomra téved a tekintetünk, agyunk egyből munka-üzemmódba kapcsol, így a hétvégére rejtsük el a szemünk elől.

Természetesen az íróasztalt nem helyezhetjük át, de rakjunk rajta rendet és tegyünk rá egy dekortárgyat vagy keretezett fotót-képet, hogy ne a határidők és az unalmas online meetingek jussanak róla eszünkbe.

 

Rakj rendet Kép forrása: pexels

Mikor nyaraláskor az ember belép a hotel- vagy apartmanszobába, rend és tisztaság fogadja.

Nem éktelenkednek sehol szennyes ruha-halmok, piszkos edények és szétszórt tárgyak.

A szemünk és az elménk is megpihen, ha tiszta, sima felületeket lát, ezért lehetőleg még péntek este essünk túl a szükséges takarításon és rendrakáson, hogy a hétvégét már kellemes környezetben tölthessük.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba