Felejtsd el a szürke csempét! Életteli fürdőszoba trendek

Göcző Nóra
Írta: ,
Felejtsd el a szürke csempét! Életteli fürdőszoba trendek

Kép forrása: topinterior.site

Ha már a fürdőszobában töltjük a napunk jelentős részét, s ezek valóban értékes percek vagy órák is lehetnek, egyáltalán nem mindegy, milyen látvány fogad, amikor átlépjük a vizes helyiség küszöbét. Praktikus okokból a legjobb a padlótól plafonig tartó csempeborítás a fürdőben, ezt jól tudjuk, hiszen ki szeretné összevizezni a festett falat. Ám szerencsére kezdünk elszakadni ettől a trendtől és rendre jelennek meg a modern, elegáns vagy épp meghökkentő variációk.

Fürdőszoba vagy nappali? Egyik sem és mindkettő Kép forrása: houzz.com

Az ausztrál lakberendezési szakértők szerint is itt az ideje bátran kísérletezni a vizes blokkal.

Az szigetország enteriőrjei finom eleganciával képesek vegyíteni a nappali kényelmét és a fürdő intim meghittségét azáltal, hogy nem félnek könyveket, festményeket, sőt foteleket, álló lámpákat, vitrineket és puha szöveteket, szőnyegeket becsempészni a fürdőkád és a wc csésze mellé.

Mindezek után talán nem is meglepő, hogy a stílusosan berendezett fürdő helyiségek nem a megszokott, apró ablakos, füstüveggel vagy üvegfóliával homályosított nyílászárókat kapják, hanem hatalmas, a természetes fényt és redőny vagy reluxa híján a kíváncsi szomszédok tekintetét is beengedő ablakokkal operálnak.

Vadító színek Kép forrása: amazonaws.com

Az aktuális lakberendezési divat nem sokban kedvez a színek szerelmeseinek, legfeljebb csak a kiegészítők tekintetében.

Lázadni azonban ez ellen is szabad, úgyhogy elő a csícsás, mosható, súrolható, strapabíró, fénynek ellenálló vinyl, illetve vlies tapétákkal!

Ha már sikerült megtörni a porcelános ridegséget, akkor választhatunk mintás szőnyeget, színes törölközőket és vadító zuhanyfüggönyt is.

A téma szakértője a német Mareike Scharmer, akinél a szivárványszínekben pompázó mozaiklapok, a barokk díszítés, a virágdíszek és az absztrakt nyomatok szinte összecsapnak és harcolnak a fürdőszobában.

A pszichedelikus színek, minták és textúrák szemet kápráztató, izgalmas jelenetet hoznak létre.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!