Fekete falak: szokatlan lakberendezési trend, ami jobban néz ki, mint elsőre hinnéd

Zabolai Margit
Írta: ,

Első hallásra elég merész húzásnak tűnik feketére festeni egy egész falat, de nem csak metált hallgató tizenévesek húznak ilyen merészet. Az új trend a profi lakberendezők körében is egyre népszerűbb, és a képeket elnézve végül is meg is tudjuk érteni a dolgot.

Kép forrása: apartmenttherapy.com

Rendben, nem való mindenkinek, de teljesen meg tudjuk érteni, ha van, aki ebben a fekete falú, mégis vibráló és játékos szobában el tudja képzelni a vasárnap délutánját.

Kép forrása: apartmenttherapy.com

A fényes felületek feketében rendkívül elegánsak, és akár egy egész falat is fedhetnek anélkül, hogy nyomasztóvá válnának.

Kép forrása: designsponge.com

Egy családi otthonban is megállja a helyét a fekete fal, de ilyenkor érdemes egy kevésbé hangsúlyos felületen egy kevésbé sötét árnyalatot használni. Szerencsére számos színváltozat létezik, ha ebben a trendben gondolkodsz, találd meg a saját kedvencedet!

Kép forrása: brit.co

Kell hozzá a kellő mennyiségű természetes fény, de a fekete nagyon jól mutat a modern lakberendezési kiegészítőkkel…

Kép forrása: decoist.com

… ahogyan a klasszikus, rusztikus stílusnak is meglepően gyönyörű hátteret ad.

Kép forrása: harpersbazaar.com

Érdekes, de a glamúr stílust a fekete nem csorbítja, sőt csak még inkább kiemeli a ragyogását és eleganciáját, ahogy ezen a fürdőszobán is látszik.

Kép forrása: apartmenttherapy.com

A fekete háttér előnye, hogy sokkal több játékosság, bohémság mehet az előtérben, mégis egységes, elegáns lesz a végeredmény.

Kép forrása: nousdecor.com

Ebben a hálószobában megfordították a szokásos felállást, és a kiegészítők lettek világosak, és a falak sötétek. Nem tudom, milyen érzés lehet ebben aludni, de képen jól néz ki.

Kép forrása: suburban-bees.com

Az óriási belmagasságot ezzel a színkombinációval lentebb lehet hozni, ami nem feltétlenül hátrány egy olyan térben, ahol némi intimitást szeretnél teremteni, mondjuk az étkezőben, ahol összejönnek a barátok meg a család.

Kép forrása: homeadore.com

Egy apró válaszfal feketére festése kevésbé radikális megoldás, és ha tetszik a trend, talán ezzel érdemes próbálkozni első körben.

Te mit gondolsz? Laknál fekete falak között, vagy szerinted ez az irányzat csakis a képeken mutat jól?