Faragás helyett festés – Így dekorálj színes tökökkel

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Ősszel általában elővesszük a tipikus, szezonális díszeket, amik a hagyományos sárgára, narancsra, pirosra és barnára építenek. Nincs ezzel semmi gond, de ha te is valami újdonságra vágysz, akkor ezeket a színes tököket neked találták ki!

Hogyan fesd be őket? Kép forrása: etsy.com

Mielőtt rátérnénk a szebbnél szebb dekorációkra, eláruljuk neked, hogyan is lehet a tököket más színűvé, akár egészen extrémmé varázsolni.

Ehhez az egyszerű lépéshez először is teljesen fertőtlenítened és zsírtalanítanod kell a felületüket, az alapos mosás és szárítás általában elegendő a célra.

Ezután két lehetőséged adódik a színezésre: választhatsz spray állagú festéket, amivel szabad levegőn befújhatod a tökök egész felületét.

A másik lehetőség, hogy akril festéket veszel, amit ecsettel, vagy akár vattapamaccsal, szivaccsal is felvihetsz a tökre attól függően, milyen hatást szeretnél elérni.

Azzal számolj, hogy valószínűleg nem lesz elég egy réteg festék egyik termékből sem, ha az alapszínt teljesen eltüntetnéd, legalább két réteggel kell dolgoznod.

Dolgozz pasztellel Kép forrása: stylemepretty.com

A pasztell nem csak a divatban közkedvelt, természetesen a dekorációkban is nagy szerep jutott neki.

Sőt, talán ki is emelhetjük az előnyeit, hiszen a halvány, pasztelles színek még a legfeltűnőbb otthonokhoz is könnyen illeszthetőek.

Bár ezekben a természetes színekben akár különböző fajtájú, típusú tökféléket is vásárolhatsz, ha inkább festenél, arra is van lehetőséged.

Ebben az esetben szintén érdemes inkább fehéres színű, vagy legalább világos árnyalatú tököket vásárolnod, hiszen az élénk narancssárgát csak kis eséllyel fogja meg teljesen a pasztellszínű festék – de legalábbis mindenképpen jóval többet kell elhasználnod belőle, mint egy világos alappal.