Egy trükköt kell ismerned a tökéletes falszín kiválasztásához

Egy trükköt kell ismerned a tökéletes falszín kiválasztásához

Címlap / Otthon / Dekor / Egy trükköt kell ismerned a tökéletes falszín kiválasztásához

A megfelelő szín kiválasztása, a színek jelentése és 7 igazán klassz falszín, amellyel felfrissítheted otthonodat.

Festési szabályok

Kétségtelenül a legegyszerűbb és legolcsóbb módja a lakás átalakításának. A színeknek hatalma van felettünk, meghatározzák hangulatunkat. Azonban ami jól mutat pár négyzetcentin, nem biztos hogy jól mutat a lakás összes falán.

Hogyan választhatod ki az ideális színt? Gondolj arra, melyek azok a színek, amelyekkel szereted körülvenni magad. Inspirálhat a bútor is, a kedvenc ruhadarabod vagy a természet. Most megpróbálunk ötleteket adni az ideális falszínhez.

A szinek jelentése

Mi előtt kiválasztanád a tökéletes színt, tudnod kell, mely szín milyen jelentéssel bír, illetve milyen hatással van rád.

A zöld – ideális háttér a lakberendezésben, mert behozza a természet üdeségét. Nyugalmat, frissességet áraszt, természetes egyensúlyt képvisel a hideg és meleg közt (kék és sárga). A kormányi intézményekre oly jellegzetes epezöld már nem tartozik a kedvenc színek közé.

A sárga – Optimizmust, megvilágosodást és boldogságot kelt. A pozitív jövő igéretét hordozza. Élénkít, értelmileg stimulál, aktiválja a memóriát, ösztönzi a kommunikációt.

A narancssárga – Ez a szín osztja meg leginkább az ízléseket: lehet nagyon szeretni vagy utálni. Meleget és energiát sugároz, tevékenység serkentő hatása van, étvágynövelő és ösztönzi a szocializálódást.

A piros – A legszemélyesebb szín, az energiával hozható kapcsolatba. Figyelemfelkeltő hatása van, növeli a lelkesedést, serkenti a tevékenységet, megvéd a félelemtől és a szorongástól.

A szinek jelentése – 2

A lila – Az egyensúlyt jelenti a nyugodt kék és a stimuláló vörös között. Ez a kettősség okozhat nyugtalanságot, misztikus érzést és különc viselkedést tükröz. A serdülő lányok kedvenc színe. Hatása: felemelő, megnyugtató, kreativitás ösztönző.

A barna – Stabilitást, megbízhtóságot jelez. Ez a földünk színe, a természetesség, értelem érzetét kelti bennünk.

A fehér – A tisztaság és semlegesség színe. Orvosok, menyasszonyok öltöznek ilyen színbe, a béke és a boldog haza színe. Lehetővé teszi a friss kezdetet, tiszta gondolatokat idéz, a rendetlenség és az akadályok feloszlatására ösztönöz, a mentális tisztasághoz segít hozzá.

A szürke – Időtlen, praktikus és szilárd. Az emberek ritkán nevezik kedvenc színüknek a szürkét, mert a veszteség és a depresszió érzetével társul.

A fekete – Erős érzelmeket vált ki, túl sok belőle riasztó. Klasszikus tónusa a ruháknak, mert viselőjét vékonyabbnak és kifinomultabbnak mutatja. Nyugodt ürességet, titokzatos érzést és potenciális lehetőséget sugall. Falszínnek csak apró mintákban használjuk.

Kék

A zöldhöz hasonlóan a kék az új semleges falszín, hisz mindennel megy.
Legalkalmasabb hálószobába és fürdőszobába.

Barna

Nagyszerű módja, hogy a szobát barátságosabbá, melegebbé tegyük.

Vigyázzunk, hogy ne legyen túl sok sárga vagy piros benne, mert otrombává válhat.

Piros

A piros színt nehéz megfesteni, mert sokszor túl sok kék vagy sárga van a festékben.

Ebédlőbe a legideálisabb választás, mert befogadó  és vidám árnyalat, ráadásul mindenki jobban érzi tőle magát az asztalnál.

Zöld

A tiszta, pasztell-zöld nagyszerűen néz ki a konyhában, ahol az ételek és színek bőségben vannak.
Fürdőszobában vagy akár a nappaliban is üdítő és friss hatást kelt.

A bézs

Ez a semleges szín általában minden ízlést kielégít. Letisztult luxushatást kelt. Mivel különböző fényen változik az árnyalata, nagyon adaptálódó szín.

Szinte minden dekorációhoz illik, ezért ideális választás bármely helyiség falszínének.

Sárga

Nagyszerűen néz ki a szobákban, mert a napfényt hozza be otthonodba.

A legjobb ha nem túl citromsárga és nem túl aranyszínű, hanem egyensúlyt jelent a nyugtató és aktiváló sárga közt.

Szürke

A világosszürke egy kifinomult változata a világoskéknek, nagyszerűen illik bármely bútorzathoz, dekorációs elemhez.

A sötétszürke karakteres árnyalat, leginkább kisebb falfelületekre ajánlott festeni. Talál a világos meleg árnyalatú bútorok mögé.

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!