Mintás plafonok, kazettás falrészletek – Falfestési technikák a 2019-es trendek szerint

Serestyén Sára
Írta: ,
Mintás plafonok, kazettás falrészletek – Falfestési technikák a 2019-es trendek szerint

A tavasz nem csak a testi-lelki megújulásról szól, hanem otthonod újragondolásáról, átrendezéséről is. Ha egy ideje a falak átfestésén töröd a fejed, akkor a meleg hónapok a legkedvezőbbek erre, hiszen ilyenkor a festék is gyorsabban szárad. Mutatjuk, mik a 2019-es trendek, hogy ne csak új, de divatos külsőt is kapjon otthonod.  

Mintás és színes plafonok

A plafon általában hasonló színt kap, mint a függőleges falak, de kis terek esetében érdemes fehéren hagyni – legalábbis eddig ez volt a megszokott. Nos, idén pont fordítva lesz: a falak egyszerű színt kapnak, míg a plafont valamilyen élénkebb színnel, esetleg mintával érdemes dekorálni. A 2019-es évben a geometrikus alakzatok, a természetközeli színek és az etnikus, bohém minták közül is bátran válogathatunk.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Hol érdemes mintásra festeni a plafont? Kis terekben, ahol minden világos színű (például egy mellékhelyiségben), de mégis szeretnénk valami egyedit, meghökkentőt. Olyan helyeken, ahol nagy a belmagasság, hiszen a színes plafon picit szűkítheti a teret. Ahol viszont megnyújtani szeretnéd a teret, ott fesd csíkosra a plafont!

Kazettás berakások

Bár a lambéria sokakban rossz iskolai emlékeket idéz, azért az idei trend eltér attól a naftalin szagú, poros verziótól. Ezek a kazettás borítások egy-egy falfelület díszítenek, harmonizálnak és/vagy megegyeznek a többi fal színével. A fa borítások tükrözhetik az idei természetközeli trendet, de sokkal divatosabbak a faltól falig érő kazettás berakások.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Idén a Pantone-skála alábbi színeiből érdemes választanod: vadászzöld, agyag, mustársárga, különféle kék árnyalatok (jégkék, szürkéskék, púderkék).

Természetközeli motívumok és színek

A természetes színek és felületek sosem mennek ki a divatból, nincs ez másként idén sem. Bár egy apró csavar azért van a dologban – a 2019-es trend inkább az erdő ihlette színekre és motívumokra fókuszál, amilyen például a gombaszürke és a páfrányzöld fával kombinálva.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Maga a páfrány motívum, illetve a növényi ornamentikák egy-egy falfelületen is visszaköszönhetnek, harmonizálva a többi fal, illetve a bútorok színével.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!