Ezt hozhatod ki az apró szobából – Gardrób vagy dolgozó is lehet belőle

Írta: ,

Ha olyan mázlista vagy, hogy van egy plusz helyiséged, amit kedved szerint felhasználhatsz, akkor rögtön szabadjára is engedheted a fantáziádat. De vajon mit kezdhetsz egy aprócska, ám annál praktikusabb helyiséggel?

Öltözőszoba Kép forrása: chocolateheels.com

1/5 Öltözőszoba

A legtöbb nő álma egy különálló gardróbszoba, ami még akkor is megfelel a célnak, ha nem büszkélkedhet hatalmas méretekkel. A praktikum egyébként csak a berendezéstől függ, még az egészen apró szoba is lehet hihetetlenül sokoldalú, ha méretre szabottan készíttetsz bele egy beépített szekrényt.

Amennyiben erre nincs módod, egy nagyobb szobainas is sokat segít, és a gardróbod máris öltözőszobává avanzsálhat: itt tarthatod a szezonális összeállításaid legjavát. És hogy mihez szoríts még helyet? Egy olyan fésülködőasztalnak mindenképpen, ahol elférnek a sminkcuccaid és a hajformázóid – így a buli előtt teljes nyugalomban elvonulhatsz készülődni.

Dolgozó Kép forrása: theultralinx.com

2/5 Dolgozó

Egyre több az olyan munkakör, ami nem koncentrálódik kizárólag az irodára, sőt az sem ritka, hogy valaki távmunkában, rendszeresen otthonról teljesíti a feladatait. Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy hova is kerülhetne az a bizonyos plusz íróasztal.

Igaz, a sok praktikus megoldásnak köszönhetően bármelyik sarok megfelelhet a célra, ha sikerül leválasztani egy aprócska szobát, az a legtökéletesebb – így, amikor elkészültél, az ajtó becsukásával máris magad mögött tudhatod a munkát. Tényleg elég pár négyzetméter, hiszen ha az íróasztalod befér, akkor a polcoknak és a beépített szekrénynek is jut hely, márpedig ennyi a legtöbb otthoni irodához elég is.

Háztartási helyiség Kép forrása: brit.co

3/5 Háztartási helyiség

Hazánkban még nem olyan nagy „divat” háztartási helyiséget építtetni, pedig a mosókonyha egy hihetetlenül hasznos dolog – akkor is, ha egészen aprócska. Itt elférhet a mosó-és szárítógép, az összes takarításhoz szükséges tisztítószer, de a tartalék törölközők is helyet kaphatnak.

A plusz helyiségnek köszönhetően nem kell a konyhapultba építtetni, vagy éppen a fürdőben elrejteni a mosógépet, a házimunka ezen részét lebonyolíthatod a lakás egy teljesen különálló helyiségében. A jó hír, hogy ehhez szintén minimális helyre lesz szükséged, főleg, ha olyan készüléket vásárolsz, ami egyszerre mos és szárít is. Ha tudsz erre pénzt szánni, akkor már csak egy-két polcra, szekrényre lesz szükséged.

Éléskamra Kép forrása: hgtv.com

4/5 Éléskamra

Az éléskamra ugyancsak sok nő álma, legalábbis azok mindenképpen vágynak rá, akik szeretnek sürgölődni a konyhában. Egy ilyen raktárhelyiség segítségével nem csak rengeteg helyet szabadíthatsz fel a konyhádban, hanem sokat spórolhatsz is, hiszen így előre meg tudod venni és tárolhatod is az akciós termékeket.

De nem csak a tartós élelmiszereknek juthat így hely!

A hűvösebb helyiségben elférnek a friss zöldségek, gyümölcsök és a kevésbé gyakran használt háztartási gépeket, műanyag dobozokat is tárolhatod itt. Szóval, ha a felszabaduló négyzetméterek a konyhád közelében vannak, ne is gondolkozz sokat azon, mivel kellene megtöltened őket!

Vendégszoba Kép forrása: apartmenttherapy.com

5/5 Vendégszoba

Az egészen aprócska helyiségből is lehet szoba, mégpedig olyan, amiben vendégeket fogadhatsz. Persze sokszor az ember eleve rákényszerül arra, hogy gyakorlatilag egy hálófülkében pihenjen, de alváshoz még a miniatűr szobák is megfelelőek. Ez igaz a vendégszobákra is!

Bőven megfelel, ha az ágy, legfeljebb egy éjjeli szekrény és egy szék, vagy kis asztalka elfér itt, az alváshoz ez több is, mint elég. Ha növelnéd a praktikumot, akkor olyan ágyat válassz, ami összecsukható – így vendég érkezése esetén biztosítani tudod a fekvőhelyet, míg a kanapé összetolt változatban tökéletes alapot jelenthet a te saját kis olvasókuckódhoz.