Ezek voltak a legnépszerűbb home office-ok 2020 első felében

Szabó Erzsébet
Írta: , Frissítve:
Ezek voltak a legnépszerűbb home office-ok 2020 első felében

Kép forrása: Visually Us/pexels.com

Az idei évünk első negyedét alaposan meghatározták az elmúlt időszakban történt változások. Rengetegen kényszerültek arra, hogy otthonról végezzék a munkájukat, és szerencsésnek mondhatták magukat azok, akik nem csak egy aprócska zugba bújva tudtak dolgozni. Akár a megváltozott körülmények miatt, akár azért, mert hosszútávon is erre rendezkedtek be, egyre többen döntöttek úgy, hogy kialakítanak otthonukban egy saját irodát. Így aztán nem meglepő, hogy a Houzz Magazin összegyűjtötte a 10 legnépszerűbb home office-t, amikből mindannyian ihletet meríthetünk.

Elérhető közelségben

Közvetlenül a konyha-étkező mellett sikerült helyet találni ennek a nyugalmas asztalnak. A beépített bútornál kényelmes közelségben vannak a polcok, amik alkalmasak a tárolásra, de díszítő funkciójuk sem utolsó. Az összhangot a helyiségek között elegendő volt megteremteni a színes, padlóval harmonizáló asztallappal – itt kényelmesen tanulhatnak a gyerekek, miközben főzöl, de te is elszeparáltan dolgozhatsz, amíg fő a vacsora. 

Csodás kilátás

Ekkora alapterületen akár két ülőhelyet is ki lehetett volna alakítani, de ez a home office egyetlen nagyméretű, tárolókban bővelkedő asztalból áll. Alighanem egyértelmű, miért került a tíz legjobb közé: nem csak a különösen divatos, szürkés-kék színekre, hanem a kilátásra is kíváncsiak voltak az olvasók.  A többség szívesen dolgozna ilyen csodás látvány mellett, főleg akkor, ha esetleg ismét kötelező jelleggel kell karanténba vonulnunk. 

Mediterrán hangulat

Az élénk, ugyanakkor nagyon meleg színek már önmagukban is a mediterrán vidéket idézik – erre az alaphangulatra segít rá a faburkolat, továbbá az asztal felett elhelyezett festmény. A méretes, beépített asztal alaposan felvidítja a környezetét, és növeli a komfortérzetet munka közben. 

Modern elegancia

Ennél az irodánál már szó sincs meleg, mediterrán színekről, mégis a hetedik helyre került a szürkére építő home office. Ezt a harmóniának köszönheti: ugyan dominál a szürke, a színpaletta mégis lágy, nyugodt és modern hangulatot áraszt, cseppnyi múltbéli eleganciával fűszerezve – utóbbiról gondoskodnak az egymással harmonizáló, barnás kiegészítők.

Lágy színek

Ennél az irodánál is a lágy színek dominálnak, amik segítenek abban, hogy nyugodt környezetben tudd végezni a feladataidat. A magasan fekvő polcokon könyvek és dekorációk kaptak helyet, így ez az iroda akár egy nappali szerves részét is képezheti, elvégre nincs mindenkinek külön helyisége arra, hogy különálló home office-t alakítson ki otthon.

Sarokasztal

A sarokasztalok nem csak akkor tesznek igazán jó szolgálatot, ha szűkében vagytok a térnek: abban is segítenek, hogy akár a legkisebb sarokban is létre tudjatok hozni egy otthoni irodát. Ugyan itt külön helyiség jutott a home office-nak, ezek a bútorok remek szolgálatot tehetnek a kihasználatlan térben. A kényelemről nem csak a kellemes környezete, hanem az ízlésesen megemelt monitor is gondoskodik.

Konyhai sarok

Egy kifinomult konyha része ez az elkülönített iroda. A gyönyörű, kétszínű szekrényeket a keményfapadló még inkább kiemeli, tökéletessé pedig a halszálkás mintában kirakott, márványos burkolat teszi. Egyre többen voksolnak a konyhai iroda mellett, ugyanis sokan csak itt tudnak egy cseppnyi helyet elkülöníteni az íróasztal számára, valamint – köszönhetően annak, hogy a konyha, étkező, nappali sok helyen egy teret alkot – az apróbb munkák miatt nem kell teljesen félrevonulni a családtól.

Ívelt álom

Belsőépítészeti remekmű ez a sarokban kialakított irodarész: az ívelt festés, a lebegő íróasztal és a polc együtt csodás kompozíciót alkot, nem is beszélve a méretes gerendáról, ami gondoskodik a különleges alaphangulatról. A rózsaszínes, barackos színek tökéletesen passzolnak a szürkéskék bútorokhoz, kiegészítőkhöz, a falra szerelt asztal pedig még lágyabbá, könnyedebbé teszi az összhatást.

A terasz és a nappali között

A múlt századi stílusú asztalka barátságos munkahellyé alakítja ezt az eldugott zugot a nappali és a terasz között. A belső teret maximálisan kihasználták a tervezők, az egyedileg készített polcrendszer lehetővé teszi, hogy egy négyzetcentiméter se maradjon parlagon. A padlótól a mennyezetig érő könyvespolcok ugyanakkor nem mutatják zsúfoltnak a teret, hiszen az alapszín a fehér, és rengeteg természetes fény érkezik az ablakokon keresztül. 

Vidéki otthonosság

A vidéki báj az elmúlt években töretlenül halad előre a lakberendezési trendekben, és ebben az otthonban is felbukkan. Népszerűségét jól mutatja, hogy a legnézettebb otthoni iroda lett 2020 első felében. De minek köszönheti a varázsát? A méretes ablak előtt helyet kapó home office békés, családias hangulatot áraszt, és mindent magába foglal, amiért imádjuk a vidéki hangulatot. A leírásból tudjuk, hogy ez az iroda is a konyhában kapott helyet, és elsősorban arra szolgál, hogy az iskolából hazaérkező gyerekek a szüleik társaságában, mégis nyugodt környezetben tudják megírni a házi feladatot. 

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!