Ezek lesznek 2016 legfontosabb lakberendezési trendjei

Vinkovics Zsuzsa
Írta: ,

Hányszor hallottuk már azokat a frázisokat, hogy a divat örök vagy hogy mindig ismétli önmagát. De ha egy pillanatra el is mélyedünk ezekben a kijelentésekben, bizony be kell látnunk, hogy az aktuális divatirányzatok közvetve vagy közvetlenül (általunk időnként elutasítva, vagy épp támogatva), de jelen vannak mindennapjainkban és hatással is vannak életünkre. Így kezdünk talán ismét trapéznadrágokat viselni, vagy épp emiatt siránkozunk azon, hogy nagymamánk lábas kádja már az enyészeté – s nem a miénk.

Úgyhogy ha már hatnak ránk, ismerjük is meg a trendeket! 2016-ban a lakberendezést a finomság, a kreativitás és az otthon szeretete jellemzi, amink a következő 5 inspiráló irányzatból is látni fogod.

1. Rózsás hangulatban

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Gondolom, nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy a színek hatással vannak életünkre, amelyek hol energiával töltenek fel, hol megnyugtatnak, a hozzájuk kapcsolt érzésekkel pedig egyfajta ihletet is adnak számunkra. Az idei évre a Pantone – a szokásoktól eltérően – rögtön két árnyalatot is meghatározott számunkra, amik a rose quartz (rózsakvarc) és a serenity blue (derűs kék) lettek, amelyek egyfajta szeretetet, jókedvet, valamiféle felhőtlenséget ontanak magukból – talán nem véletlenül választjuk épp ezeket a babaszobák színeinek. A babaság mellett talán még túlzottan nőiesnek is érezhetjük ezeket az árnyalatokat, de higgyük el, hogy megfelelő társításokkal, vagy a kiegészítőkre koncentrálva az erősebbik nemnek sem kell lemondania ezen tónusok pozitív hozadékairól!

2. Szőrmentén

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Ha otthonunkból hiányzik a kuckósság, akkor idén könnyű dolgunk lesz, ha ezek megváltoztatását kívánjuk, mivel a puha takarók, a lágy szőrmék különösen divatossá tehetik otthonunkat.  S ha a bolyhosság és a piheség mellett még ezek lágy színére is figyelünk, különösen pihentető atmoszférát teremthetünk az addig legridegebb sarkokból is.

3. Sarkos formák

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Talán a divat ismétlődése miatt (ha gyerekkorunk retro korszakára asszociálunk), vagy talán csak egyfajta ritmikát követelve, idén a falaink közé is beveszik magukat a geometrikus minták. Úgyhogy nem lövünk mellé, ha geometrikus formában tervezünk meg néhány polcot, vagy akár egy fali dekorációt, de akár fürdőszobánk új megjelenését is ezekre a teret is becsapó újdonságokra bízzuk!

4. RÉZletezz!

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Ha már a geometrikus mintákat és a retro világát megidézzük, akkor trendiségünket tovább fokozhatjuk rézből készült kiegészítőkkel. Ezeket leginkább az egyszerű vonalvezetésű lámpáknál találjuk meg, de sikeresek lehetünk, ha elhelyezünk néhány rézből készült gyertyatartót, vagy akár egy kis asztalkát is.

5. Virágzó vintázs

Képek forrása: 1 / 2 / 3

És, hogy a kreativitás szerelmeseinek, az ügyes kezű otthonteremtőknek is jó hírrel szolgáljak: a vintage darabokról, az újragondolt és átalakított gyöngyszemekről továbbra sem kell lemondanunk, sőt, ezek virágzása továbbra is tart és trendivé emeli környezetünket. Azon túl, hogy ezek a kivételes elemek kreativitásunk tárgyiasult formái, még nosztalgiával is átfűthetik otthonainkat!

Ha tetszett a bejegyzés, tarts velem a VIZSUart Facebook oldalán ITT, ahol ne felejtsd el a Tetszik gomb legördülő menüjéből az Értesítéseket kérek fület beállítani, hogy a legfrissebb tartalmak mindig eljuthassanak Hozzád.