Ez most a lakberendezők kedvenc színe: így használd a rozé aranyat

Zabolai Margit
Írta: ,

Bevallom, elfogultan írom ezt a cikket, mert régen volt már olyan divathullám a lakberendezésben, amiért annyira odáig lettem volna, mint a rozé arany hódításáért. Ha szerzel egy festéksprayt, az alábbi ötletek közül sokat meg is valósíthatsz. Vigyázz, könnyű beleszeretni!

Kép forrása: zulily.com

Ha csak most barátkozol vele, próbáld ki kisebb felületeken, kiegészítőkön: elég a polcra tenni őket, és nagyon látványosan megváltoztatják az egész helyiség hangulatát!

Kép forrása: purewow.com

Ha magabiztosabb vagy, fújj le egy olcsó fém polcot a festékkel: döbbenetes, hogy mennyivel drágábbnak, előkelőbbnek tűnik így.

Kép forrása: etsy.com

Az egyszerű, minimál stílusban berendezett helyiségek is rögtön szuperül átgondoltnak és trendinek tűnnek, ha néhány foltban hozzákevered az összképhez ezt a remek színt.

Kép forrása: styleyoursenses.com

A fémes felületeken nagyon jól mutat ez a szín, de ha lágyabb, nőiesebb hatást szeretnél elérni, próbáld ki textíliákon, például függönyön. Így kevésbé drámai, és akár nagyobb felületen is elviseli a helyiség.

Kép forrása: heritagebathrooms.com

A klasszikus márvány borításokkal elegáns hatást kelt, de az újhullámos, metrócsempével borított fürdőszobákban jön elő igazán a rozé arany játékosabb oldala.

Kép forrása: sarahshermansamuel.com

A dolgozószobában, komolyabb színek között is megállja a helyét ez az egyébként is vidám, inspiráló árnyalat.

Kép forrása: sarahsarna.com

Személy szerint nekem az tetszik legjobban, amikor az egyébként visszafogottan, világosan, már-már sterilen berendezett helyiségben tűnik fel a rozé gold – szerintem így érvényesül a legszebben.

Kép forrása: crazychicdesign.com

Figyeld meg, mit tesz egyetlen párnahuzat! A rozé arany foltok nélkül ez a helyiség akár nyomasztónak is tűnhetne, így viszont kimondottan otthonos.

Kép forrása: shopanthom.com

Ha nyitott gardróbod van, elég lehet a fogasokat lecserélni vagy lefújni, és máris úgy érzed majd magad, mint aki a legmenőbb showroomban válogatja minden reggel a ruháit.

Kép forrása: instagram.com

Fémes keménység, nőies puhaság: mondja valaki, hogy ő ezek után nem szeretett bele ebbe a színbe!