Erősítsd a szerencsédet! – Így vidd be a lakásodba a szerencsehozó díszeket

Bodnár Alexa
Írta: ,

Néhány dísztárgyról, figuráról vagy növényről úgy tartják a különböző kultúrák, hogy különleges, szerencsehozó erejük van. Összegyűjtöttünk néhány ilyen tárgyat, és megmutatjuk, hogyan érdemes ezeket bevinned a lakásdekorációba, hogy ezzel is erősítsd a szerencsédet.

Elefánt Kép forrása: apartmenttherapy.com

Az elefánt jól ismert szerencsehozó jelkép, mely az indiai és a kínai kultúrákból ered. Azt sokan tudják, hogy 7 darab, felálló ormányú elefántos dekorációt, elefántszobrocskát érdemes összegyűjteni a lakásba, hogy szerencsét hozzon.

Az elefántok olyan területen segítenek az életünkben, mint a gyermekáldás, a szerelem, az utazás, a bölcsesség, a sikeres üzlet, a jó hírnév és a hűség.

A 7 elefántból lehet kettő olyan is, amelyek az ormányuknál vannak összekapaszkodva. A lakásba akár képként, szobrocskaként is beviheted, de párologtatót és asztalkát vagy virágtartót is készítenek belőle. Ha képként vinnéd be a lakásba, akár saját magad is alkothatsz.

Maneki-neko – Az integető macska Kép forrása: cheshireandwain.com

A japán integető macska, a maneki-neko az egyik legismertebb keleti szerencsehozó szimbólum. A cicánál nem mindegy, hogy melyik mancsával integet, hiszen ezek mind más területen segítenek, ha a jobb mancsa van a levegőben, az pénzt és szerencsét, míg a bal mancsa vendégeket és egészséget hoz, ha pedig mindkettőt feltartja, akkor egy otthonvédelmező szobrocskánk van.

A macska többféle színben készül, amelyeknek szintén van jelentése – ha fehér a szobor, az erősíti a szerencsét, és bevonzza a pozitív dolgokat, a fekete távol tartja a negatív energiákat és személyeket, míg az arany a gazdagságért felelős.

Ezek alapján ki tudod választani a neked való macskát, amit szoborként kint és bent is elhelyezhetsz, de akár festményként is szerencsét hoz.

A mi kedvenc megoldásunk a vízinövényes akváriumban elhelyezett maneki-neko, ami nagyon mutatós lakásdísz lehet.