Erősítsd a szerencsédet! – Így vidd be a lakásodba a szerencsehozó díszeket

Írta: ,

Néhány dísztárgyról, figuráról vagy növényről úgy tartják a különböző kultúrák, hogy különleges, szerencsehozó erejük van. Összegyűjtöttünk néhány ilyen tárgyat, és megmutatjuk, hogyan érdemes ezeket bevinned a lakásdekorációba, hogy ezzel is erősítsd a szerencsédet.

Elefánt Kép forrása: apartmenttherapy.com

1/6 Elefánt

Az elefánt jól ismert szerencsehozó jelkép, mely az indiai és a kínai kultúrákból ered. Azt sokan tudják, hogy 7 darab, felálló ormányú elefántos dekorációt, elefántszobrocskát érdemes összegyűjteni a lakásba, hogy szerencsét hozzon.

Az elefántok olyan területen segítenek az életünkben, mint a gyermekáldás, a szerelem, az utazás, a bölcsesség, a sikeres üzlet, a jó hírnév és a hűség.

A 7 elefántból lehet kettő olyan is, amelyek az ormányuknál vannak összekapaszkodva. A lakásba akár képként, szobrocskaként is beviheted, de párologtatót és asztalkát vagy virágtartót is készítenek belőle. Ha képként vinnéd be a lakásba, akár saját magad is alkothatsz.

Maneki-neko – Az integető macska Kép forrása: cheshireandwain.com

2/6 Maneki-neko – Az integető macska

A japán integető macska, a maneki-neko az egyik legismertebb keleti szerencsehozó szimbólum. A cicánál nem mindegy, hogy melyik mancsával integet, hiszen ezek mind más területen segítenek, ha a jobb mancsa van a levegőben, az pénzt és szerencsét, míg a bal mancsa vendégeket és egészséget hoz, ha pedig mindkettőt feltartja, akkor egy otthonvédelmező szobrocskánk van.

A macska többféle színben készül, amelyeknek szintén van jelentése – ha fehér a szobor, az erősíti a szerencsét, és bevonzza a pozitív dolgokat, a fekete távol tartja a negatív energiákat és személyeket, míg az arany a gazdagságért felelős.

Ezek alapján ki tudod választani a neked való macskát, amit szoborként kint és bent is elhelyezhetsz, de akár festményként is szerencsét hoz.

A mi kedvenc megoldásunk a vízinövényes akváriumban elhelyezett maneki-neko, ami nagyon mutatós lakásdísz lehet.

Teknős Kép forrása: frenchyfancy.com

3/6 Teknős

A teknőst is ezerféle módon viheted be a lakásodba dekorációként: lehet kép, asztal, lámpa, aprópénzes tálka, falminta vagy bármi, amit el tudsz képzelni.

A kínai kultúra szerint a teknős az egyike a négy szent állatnak, amely szerencsét, bölcsességet és hosszú életet hoz.

Ahogy a többi feng shui szimbólum esetén is, itt is úgy kell tekintened erre a talizmánra, mint aminek van ilyen ereje, hiszen a feng shui szerint enélkül csak értéktelen szobadíszekről van szó.

Speciális fajtája a teknősszobrocskáknak a sárkányfejű teknős is, amely gazdagságot, üzleti sikereket hoz.

Lóhere, patkó Kép forrása: theeverygirl.com

4/6 Lóhere, patkó

A nyugati kultúrában a két legismertebb szerencsehozó szimbólum a patkós és a lóhere, amelyeket akár önmagukban, akár kombinálva is bevihetsz a lakásba dekorációként. A négylevelű lóhere azért lett szerencseszimbólum, mert nagyon ritka – minden 1000-1500 lóherére jut csak egy négylevelű.

A levelek a babona szerint a hit, remény, szeretet és a szerencse szimbólumai, ezért van mágikus ereje.

A patkó szerencsehozó és védelmi szimbólum, amelyet az ajtóba kell feltennünk. A története arra vezethető vissza, hogy felfelé fordítva szarvakat szimbolizál, amely a házat védi a pogány kultúrák szerint. Másik magyarázata, hogy a patkó védi a ló lábát, ezért minket is megvédhet.

Vasból készül, amely a pogány kultúra szerint szintén mágikus, és a tűzhöz is köze van, amely ősidők óta védi az embert.

Feng shui segítők Kép forrása: frame.bloglovin.com

5/6 Feng shui segítők

A feng shui szerint a Buddha szobrocskák a szerencsét és a gazdagságot hozzák el számunkra, és a három bölcs, Luk, Fuk és Sau szintén ebben segítenek nekünk.

A szobrocskákat teheted akváriumba, víz mellé, de kimondottan a gazdagságsarokba is a szobában.

Ha Buddhánál egy pénzeszsákocska is van, az még nagyobb pénzbeli és üzleti sikereket hozhat.

Szerencsehozó növények Kép forrása: m-living.vecernji.hr

6/6 Szerencsehozó növények

A szerencsehozó, csavart bambuszt is sokan ismerik, mint szerencse-növényt: ez a virág formájának köszönhetően a chi jó, körkörös áramlásáért felelős.

Hasonló képességei vannak az apró levelű növényeknek, mint például a pénzvirág, amelyek szintén a szerencséért és a gazdagság bevonzásáért felelnek.